Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
SAG OM OPGRAVET MATERIALE FRA SEJLRENDE:

Sydøstjyllands Politi indstiller efterforskningen i sag mod Kolding Kommune

Fredag 22. september 2023 kl: 12:02
Af: Redaktionen

Sydøstjyllands Politi har besluttet at indstille efterforskningen af Kolding Kommune, som i 2020 blev anmeldt for dokumentfalsk i forbindelse med en ansøgning om klapningstilladelse i Lillebælt. Begrundelsen er, at en samlet vurdering af de oplysninger, der er kommet frem under efterforskningen indtil nu, ikke giver tilstrækkeligt grundlag for at antage, at der i forbindelse med ansøgningen om klapning er begået noget strafbart

I perioden siden anmeldelsen har Sydøstjyllands Politi blandt andet gennemgået flere miljørapporter fra forskellige rådgivningsfirmaer, der har målt og analyseret havbundsmateriale. Som et led i efterforskningen har Sydøstjyllands Politi ligeledes forelagt sagen for Miljøstyrelsen, som er myndighed på fagområdet.


Kort om sagen:
En borger anmeldte i 2020 Kolding Kommune for dokumentfalsk. Anmeldelsen lød på, at Kolding Kommune havde overtrådt straffeloven, idet kommunen skulle have indsendt falske dokumenter til Miljøstyrelsen i forbindelse med en ansøgning om klapning af cirka 360.000 kubikmeter havbundsmateriale.

Klapningen bestod i at grave af havbunden i Kolding fjord i Kolding Kommune og efterfølgende placere det afgravede materiale ud for Trelde Næs i Fredericia Kommune.

Ifølge anmeldelsen skulle Kolding Kommune have indsendt miljøundersøgelser, der ikke var fyldestgørende, og som derfor ikke gav et retvisende billede af billede af bundmaterialet visse steder. 

I forbindelse med efterforskningen har sagen som anført ovenfor blandt andet været forelagt Miljøstyrelsen som fagmyndighed. Udtalelsen fra Miljøstyrelse har givet politiet grundlag for at antage, at yderligere efterforskning ville kunne føre til et tilstrækkeligt grundlag for at antage, at der i forbindelse med ansøgningen om kapning er begået noget strafbart.


Afgørelsen er truffet i henhold til Retsplejeloven paragraf 749 stk. 2, der foreskriver, at politiet kan indstille en efterforskning, hvis der ikke er grundlag for at fortsætte en påbegyndt efterforskning, såfremt der ikke har været rejst sigtelse.


Parter i sagen har mulighed for at klage over afgørelsen. Fristen for at klage er fire uger efter, at parten har modtaget besked om afgørelsen. Statsadvokaten kan bestemme, at efterforskningen skal fortsætte.


Politiet oplyser, at der ikke umiddelbart er nogen, der juridisk kan anses for at være part i sagen, idet det kræver en væsentlig og individuel interesse i sagen.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst