Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Grisetransport brød i brand på motorvej E45 ved Aarhus

Mandag 18. september 2023 kl: 12:08
Af: Redaktionen

Natten til mandag klokken 03.54 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en grisetransport, der var kommet kørende i sydgående retning på Motorvej E45. Branden var opstået, da lastbilen var i nærheden af Harlev mellem motorvejskrydsene Aarhus V og Aarhus S. I lastbilens lastrum var 145 grise sig, hvoraf størstedelen efterfølgende blev aflivet med hjælp fra politiet, da de løb rundt på motorvejen til fare for sig selv og trafikanterne

Flere patruljer fra Østjyllands Politi blev sendt til stedet, hvor der var opstået flere hundrede meter kø, mens der stod meterhøje flammer ud fra højre side af lastbilen.


Rundt omkring lastbilen og mellem de øvrige trafikanter løb flere grise rundt på motorvejen, da de var blevet lukket ud i forbindelse med branden. Politiet spærrede Motorvej E45 i begge retninger, som medførte en del forlænget rejsetid og køddannelse i morgentrafikken.


Brandvæsenet ankom kort tid efter og begyndte at bekæmpe branden i lastbilen. Omkring klokken tyve minutter i fem var branden slukket.
 

Politiet hjalp til med aflivningsopgave
Af dyreetiske årsager besluttede Østjyllands Politi at bistå med aflivningsopgaven, så politiet aflivede af flere grise på stedet, inden opgaven blev overdraget til øvrige myndigheder. 


- Flere af grisene var kommet til skade, mens andre havde været udsat for en voldsom stressfaktor i forbindelse med episoden. Derudover løb der grise rundt i mørket på motorvejen til fare for trafikanterne i morgentrafikken, hvorfor vi besluttede, at de skulle aflives hurtigst muligt, siger politikommissær Mikkel Møldrup, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.


- Episoden har medført en del trafikale gener på de fleste vejstrækninger i den vestlige del af Aarhus, og opgaven har også krævet en større indsats fra myndighederne. Vi har nu haft en drone i luften for at få et overblik over situationen, og de sidste overlevne grise er efterhånden blevet fundet og sat på en dyretransport for at blive kørt væk fra stedet, siger Mikkel Møldrup.


Lastbilen, der brød i brand, skal nu undersøges nærmere. Østjyllands Politi  oplyser, det der på nuværende tidspunkt ikke er rejst sigtelser i sagen. Derudvover har Østjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over
- Nedbygget trailer har lift på første og selvstyring på fjerde aksel
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Cyklist stødte ind i lastbil
- 17-liters dieselmotor har 780 heste i sig
- Nyt svensk selskab fokuserer på ladeløsninger til tunge transporter
- Brancheorganisation for bilimportører skifter navn
- I Eindhoven har de bygget lastbiler i 75 år
- Fire uger lang strejke er slut
- Avisomdeler etablerer nordjysk pakkecentrum på Østhavnen i Aalborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst