Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nybyggede lagerlokaler er lette at udleje

Mandag 18. september 2023 kl: 10:30
Af: Redaktionen

De nye lagerlokaler, der bliver bygget i industrikvarterer landet over, bliver stort set alle hurtigt afsat til virksomheder, der har bruge for plads. Det viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, der er landets største portal for erhvervslokaler. Her peger man på, at et stort efterslæb af nybyggeri, travlhed i erhvervslivet og boligbyggeri i gamle erhvervskvarterer, er en væsentlig forklaring

Ifølge Ejendomstorvet.dk kan det ved første øjekast se det skidt ud, når man ser på tallene over ledige lagerlokaler, for antallet af udbudte eller tomme kvadratmeter til lager, logistik og produktioner er steget fire kvartaler i træk og ligger 34 procent højere end for et år siden.


Udbuddet kom for et år siden lige akkurat under 1 millioner kvadratmeter, men er nu nået op over 1,3 millioner kvadratmeter. 


- Men i samme tidsrum er der bygget næsten 2,4 millioner kvadratmeter, så reelt er tallene udtryk for, at langt det meste nybyggeri kommer i brug med det samme - af virksomheder, der enten lejer lokaler eller selv ejer bygningerne, siger Jakob Wegener, der er administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk.


I procent er udbuddet steget fra 1,3 sidste år til 1,7 procent i år. Men det er ifølge Jakob Wegener fortsat meget lavt - og eksempelvis lavere end under højkonjunkturen i 2007 lige før finanskrisen.


Portalen bliver drevet på foreningsbasis af erhvervsmæglerne i Danmark uden krav om overskud – ligesom "søsterportalen" Boligsiden.dk. På landsplan er lidt over 9.700 erhvervslejemål og ejendomme aktuelt udbudt via Ejendomstorvet.dk; heraf er 1.262 lagerbygninger, logistikejendomme, fabrikshaller og værksteder, fordelt over hele Danmark.


Da finanskrisen ramte i 2008, blev tomgangen på få år tredoblet og toppede med 6 procent i 2011-12, hvilket afskrækkede virksomheder og investorer fra at bygge nyt i større målestok  flere år frem. Men gradvis begyndte erhvervslivet igen at få travlt, og stigende nethandel gav øget behov for kvadratmeter til lager og logistik, så der blev rift om de eksisterende lokaler, og der kom gang i nybyggeriet, som på to år har resulteret i 4,3 millioner ekstra kvadratmeter. Eksempelvis er der blevet bygget en del i Trekantområdet, Horsens/Skanderborg, Odense og Køge.


Ved indgangen til tredie kvartal i år har Danmark 77,6 millioner kvadratmeter lokaler til lager, logistik og produktion. Heraf ligger 63 procent i Jylland, hvor Sydjylland inklusive Trekantområdet har flest med knap 15,2 millioner kvadratmeter eller en femtedel af det samlede lagerareal. Derefter følger Østjylland med 13,3 millioner eller godt en sjettedel, mens både Vestjylland og Nordjylland har lidt over 10 millioner kvadratmeter.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Aalborg-virksomhed kører ud med syv-akslet vogntog
- Vejdirektoratet vil teste støjreducerende asfalt fire steder i landet
- Politiet kontrollerede 130 tunge køretøjer - halvdelen udenlandske - og skrev 39 sager
- Vognmand er daffet hjem til Herfølge med fire-akslet asfalttiptrailer
- Fejedreng blev lastvognsmekaniker - og vinder af pris
- Fribredden over Lillebælt bliver reduceret et par uger i maj
- Vognmand tog to-akslet trækker med sig til Møn
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- Nyt samarbejde skal hjælpe flere tunge el-køretøjer ud på vejene
- Landets veje lægger asfalt til mange køer
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst