Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lastbilchauffører og vognmænd fik bøder på samlet 1,5 millioner kroner

Onsdag 13. september 2023 kl: 12:12
Af: Redaktionen

Natten til mandag kontrollerede Tungvognscenter Syd en lang række lastbilchauffører, som holdt med deres lastbiler på Toldpladsen i Padborg. Målet for auktionen var chauffører, der holdt deres regulære ugehvil i deres lastbiler, hvilket ikke er lovligt. 50 udenlandske chauffører fik bøder - tre af chaufførerne kørte i lastbiler, der tilhørte danske vognmænd

Natten mellem søndag 10. september og mandag 11. september udførte Tungvognscenter Syd en større kontrol på Toldpladsen i Padborg. Forud for auktionen var der flere indikationer på, at lastbilchauffører parkerer på pladsen, når de skal holde deres regulære ugehvil, selvom lastbilchauffører én gang om ugen skal holde en længere pause udenfor deres lastbil. Indikationerne førte til en efterforskning, og i forlængelse af den planlagde politiet den en store kontrol.


Tungvognscenter Syd oplyser, at aktionen natten til mandag forløb stille og roligt, og de fleste chauffører forstod hurtigt, at de opholdt sig i deres lastbil på et tidspunkt, hvor de ikke måtte være der.


Politiet udskrev bøder til 50 chauffører, der alle var udlændinge. Tre af de lastbiler, hvor chauffører opholdt sig i strid mod reglerne, tilhørte ifølge Tungvognscenter Syd danske vognmænd. 


Tungvognscenter Syd oplyser, at bøden for ulovligt at holde regulært ugehvil i et køretøj er 10.000 kroner til chaufføren og 20.000 kroner til virksomheden bag. Tungvognscenter Syd udstedte dermed bøder for i alt 1,5 millioner kroner. Ifølge politiet er de fleste bøder betalt - og i de resterende tilfælde tilbageholder politiet køretøjerne, indtil bøden er betalt. 


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Svensk lastbil var knap fem procent bedre til at spare på brændstoffet
- Politiet tjekkede lastbiler på motorvej i Sønderjylland - og veje i nærheden
- Fredag 22. september 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politisk flertal i Aarhus sætter gang i grøn mobilitetsplan
- De første ud af 30 opbygninger er leveret
- Tiptrailer med fire aksler rummer 37 kubikmeter
- Kurer-service kommer på programmet hos transport- og logistik-selskab
- Tysk transportkoncern udvider med terminalkøb sine aktiviteter i Holland
- Kulterminal lukker med ejerskifte
- Transportministre debaterer transport om mobilitet i social og regional sammenhæng
- Politiet advarer leverandører mod ny type af svindel

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst