Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lastbilchauffører og vognmænd fik bøder på samlet 1,5 millioner kroner

Onsdag 13. september 2023 kl: 12:12
Af: Redaktionen

Natten til mandag kontrollerede Tungvognscenter Syd en lang række lastbilchauffører, som holdt med deres lastbiler på Toldpladsen i Padborg. Målet for auktionen var chauffører, der holdt deres regulære ugehvil i deres lastbiler, hvilket ikke er lovligt. 50 udenlandske chauffører fik bøder - tre af chaufførerne kørte i lastbiler, der tilhørte danske vognmænd

Natten mellem søndag 10. september og mandag 11. september udførte Tungvognscenter Syd en større kontrol på Toldpladsen i Padborg. Forud for auktionen var der flere indikationer på, at lastbilchauffører parkerer på pladsen, når de skal holde deres regulære ugehvil, selvom lastbilchauffører én gang om ugen skal holde en længere pause udenfor deres lastbil. Indikationerne førte til en efterforskning, og i forlængelse af den planlagde politiet den en store kontrol.


Tungvognscenter Syd oplyser, at aktionen natten til mandag forløb stille og roligt, og de fleste chauffører forstod hurtigt, at de opholdt sig i deres lastbil på et tidspunkt, hvor de ikke måtte være der.


Politiet udskrev bøder til 50 chauffører, der alle var udlændinge. Tre af de lastbiler, hvor chauffører opholdt sig i strid mod reglerne, tilhørte ifølge Tungvognscenter Syd danske vognmænd. 


Tungvognscenter Syd oplyser, at bøden for ulovligt at holde regulært ugehvil i et køretøj er 10.000 kroner til chaufføren og 20.000 kroner til virksomheden bag. Tungvognscenter Syd udstedte dermed bøder for i alt 1,5 millioner kroner. Ifølge politiet er de fleste bøder betalt - og i de resterende tilfælde tilbageholder politiet køretøjerne, indtil bøden er betalt. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst