Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fire-akslet lastbil med tank skal suge det tørre op

Torsdag 8. juni 2023 kl: 11:03
Af: Redaktionen

Fire-akslet lastbil med tank skal suge det tørre op

Virksomheden Leif M. Jensen A/S, der har hovedkontor i Glostrup ved København og 10 afdelinger over hele landet, har fornyligt taget et specialkøretøj i brug. Det er tale om en fire-akslet Scania R 540 opbygget med et tørsuge-anlæg fra den hollandske producent af tørsugere, Naaktgeboren B.V. i Rotterdam

Stiholt's lastbilsælger Peter Munkholm leverede for nylig leveret den nye Scania R 540 til Leif M. Jensen A/S’ Aalborg-afdeling. 


- Vi skal bruge den nye Scania til sugning af diverse tørstoffer som cement, kalk, mel, sandblæsningssand, isoleringsmaterialer med mere, siger Bo Gejl fra Leif M. Jensen A/S, der i daglig tale omtales som LMJ. Bo Gejl  er regionschef i LMJ og står bag indkøbet af den nye tørsuger.


- Vi råder over ca. 70 køretøjer på landsplan, heraf 40-45 tunge lastbiler. I runde tal er to trediedele af dem Scania'er, så derfor var det naturligt for os at vælge Stiholt som leverandør, da tørsugeren får base i vores afdeling i Aalborg og primært skal køre i Nordjylland, siger han og forklarer, at LMJ tegner landsdækkende serviceaftaler på selskabets Scania'er gennem Scania Danmark.


- Og da vi har et rigtig godt samarbejde og er rigtig godt tilfredse med den service, vi får hos Stiholt, skal de naturligvis stå for servicen på den nye tørsuger, siger Bo Gejl.


Den nye fire-aklede og fuldt luftaffjedrede Scania R 540 er en forvogn med en aksel forrest og tre aksler bagerst, hvor der er tandemtræk på de to forreste bogieaksler, mens den bagerste. Drivlinen har forrest en 13-liters 6-cylindret rækkemotor på 540 hk og et maksimalt drejningsmoment på 2.700 Nm efterfulgt af en 14-trins gearkasse med både overgear og krybegear og en tandembogie med langs- og tværgående differentialespærrer. Motorens kraftudtag yder op til 600 Nm til drift af opbygningens vakuumpumpe.


Bilen er leveret med fabrikslakeret førerhus, mens Naaktgeboren i Holland har stået for lakering af opbygningen.


Chauffør på bilen er Henrik ”Husum” Larsen, der har fået sit kælenavn på solskærmen. Han kan glæde sig over komfortudstyr som eksempelvis lædersæder, stort infotainment-system med integreret navigations- og 4x20 W musikanlæg, ekstra 3 kW kabinevarmer, kaffemaskine med mere. Dertil kommer ekstra sikkerhedsudstyr som eksempelvis LED-forlygter, cyklist- og bakkamera, dash-kamera monteret i forruden samt blitzlys for- og bag.

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Svensk lastbil var knap fem procent bedre til at spare på brændstoffet
- Politiet tjekkede lastbiler på motorvej i Sønderjylland - og veje i nærheden
- Fredag 22. september 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politisk flertal i Aarhus sætter gang i grøn mobilitetsplan
- De første ud af 30 opbygninger er leveret
- Tiptrailer med fire aksler rummer 37 kubikmeter
- Kurer-service kommer på programmet hos transport- og logistik-selskab
- Tysk transportkoncern udvider med terminalkøb sine aktiviteter i Holland
- Kulterminal lukker med ejerskifte
- Transportministre debaterer transport om mobilitet i social og regional sammenhæng
- Politiet advarer leverandører mod ny type af svindel

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst