Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Regler om dyretransporter var til debat i EU-Parlamentet

Torsdag 8. juni 2023 kl: 10:02
Af: Redaktionen

Hver dag bliver tusinder af dyr transporteret i lastbiler på landeveje, med skibe, med fly og med jernbaner til og fra og inden for EU. Den nuværende lovgivning om transport af dyr håndhæves meget forskelligt i medlemslandene, og et forslag til nye regler er på vej fra EU-Kommissionen. Et debatmøde onsdag i EU-Parlamentet i Bruxelles satte fokus på reglerne

Debatmødet i EU-Parlamentet var med til at skabe en fælles front og lægge pres på EU-Kommissionen for en opdatering af reglerne. Transport- og landbrugsorganisationer fra Danmark, herunder DTL Dyr og transportorganisationen ITD, bidrog til debatten.


Ifølge DTL Dyr er der ikke tvivl om, hvad der helt konkret bør ændres i de nuværende regler.


- Vi efterspørger, at der kommer klare regler for ansvarsfordelingen for dyrenes transportegnethed, hvor det er landmanden, der som afsender og beslutningstager skal bære ansvaret for, at dyrene er egnet til transport, siger chefkonsulent i DTL, Søren Büchmann Petersen, der deltog i arrangementet i Bruxelles.


Bag debatarrangementet stod Venstre's medlem af EU-Parlamentet Asger Christensen og hans irske kollega Billy Kelleher. Begge er fra gruppen Renew Europe og ønsker at blive ordførere, når det kommende forslag skal behandles i EU-Parlamentet. 


Organisationerne DTL Dyr, Landbrug & Fødevarer og ITD har tidligt i forløbet og forud for forhandlingerne om dyretransport allieret sig med Asger Christensen.


International arbejdsgruppe
Nordic Logistics Association (NLA), der har base i Bruxelles og interesseorganisation for blandt andre DTL er en væsentlig samarbejdspartner for DTL Dyr i bestræbelserne for at få ændret ansvarsfordelingen, når det gælder dyrs transportegnethed. NLA har nedsat en arbejdsgruppe om emnet i tæt samarbejde med den internationale transportorganisation IRU’s Bruxelles-komité.
Gruppen har afleveret et katalog med anbefalinger til EU-Kommissionen, herunder med fokus på ansvarsfordelingen mellem landmænd og transportører.


IRU var derfor indlægsholder på debatarrangementet, hvor transportbranchens ønsker vedrørende transportegnethed blev gentaget over for parlamentarikerne.


- Seniorrådgiver Marc Billiet fra IRU gav et meget overbevisende indlæg om ansvarsfordelingen, vurderer Søren Büchmann Petersen.


Den nuværende EU-lovgivning om dyretransport er fra 2005 og tager derfor ikke højde for de teknologiske løsninger, der er kommet til sidenhen. Den viden og erfaring håber både Landbrug & Fødevarer, DTL og ITD at kunne bidrage med de i kommende forhandlinger.


EU-Kommissionen forventes at fremlægge forslag til reviderede regler for transport af dyr til efteråret.


Debatmødet i Bruxelles var arrangeret af ITD sammen med Landbrug & Fødevarer, DTL og den irske erhvervsorganisation, ICOS. Den danske EU-parlamentariker Asger Christensen (V) og hans irske kollega Billy Kelleher fra partiet Fianna Fáil, der begge er medlem af den liberale Renew-gruppe i EU-Parlamentet, var værter. Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst