Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Byrådet i Fredericia har vedtaget planlagt udvidelse af byens havn

Onsdag 7. juni 2023 kl: 15:05
Af: Redaktionen

Byrådet i Fredericia har vedtaget planlagt udvidelse af byens havn

Fredericia Byråd har på det seneste byrådsmøde vedtaget den planlagte udvidelse af Fredericia Havn. Havneudvidelsen, der omfatter 70.000 kvadratmeter, bliver blandt andet etableret ved at opfylde det indre bassin i Vesthavnen, hvor det skal anlægges en lav-emissions containerterminal og en ny ro/ro-terminal med landstrømsanlæg. Anlægsarbejdet forventes påbegyndt i august 2023, og ro/ro-terminalen forventes at stå færdig i slutningen af 2024 og containerterminalen i foråret 2025

Havneudvidelsen, der skal sikre vækstmuligheder, skabe flere arbejdspladser, øge effektiviteten og sikkerheden og give en mere bæredygtig drift af havnen, har i 2022 været i myndighedsbehandling med to høringsfaser. I udviklingen af projektet har der gennem dialog og åbenhed været et meget stort fokus på at udvikle de bedst tænkelige løsninger for miljø og omverden. Som følge af detailprojekteringen og på baggrund af bemærkninger fra den anden offentlighedsfase er der eksempelvis udviklet en ændret kajkonstruktion, hvilket er mere skånsomt for havmiljøet, fordi man undgår at uddybe havbunden. Dermed reducerer man mængden af råstoffer, som skal tilføres. 


Med den ændrede kajkonstruktion bliver nedramningsperioden ligeledes forkortet, hvilket er en mere skånsom løsning for marsvin i Lillebælt, da de støjmæssige påvirkninger reduceres. 


- Havneudvidelsen er et resultat af et formidabelt samarbejde mellem ADP, Fredericia Kommune samt Byråd og udvalg. Udarbejdelsen og planlægningen af det største anlægsarbejde på Fredericia Havn siden 1970erne har været båret af en konstruktiv og respektfuld dialog mellem kommune, politikere og ADP, hvor man har lyttet og tilpasset sig hinanden i processen. En stor tak til vores ejere, særligt i Fredericia, hvor vi nu kan gå i gang med at fremtidssikre den stolte havnetradition og skabe yderligere vækst og arbejdspladser for området, siger ADP’s bestyrelsesformand Christian Herskind.


Det er flere års planlægning, myndighedsbehandling og grundigt forarbejde, der ligger forud for, at projektet nu kan begynde at tage sin endelige form. Anlægsarbejdet forventes at kunne påbegyndes i sensommeren 2023.


- Der skal lyde en stor tak til den politiske ledelse i Fredericia Kommune, som hele vejen igennem har arbejdet med og muliggjort, at vi i Fredericia nu kan gennemføre en havneudvidelse med bred politisk opbakning, siger Rune D. Rasmussen, der er administrerende direktør i ADP A/S, og fortsætter:


- Som en helt naturlig proces i udviklingen af anlægsprojektet har vi igennem projektforløbet videreudviklet de bedst tænkelige løsninger for miljø og omverden. Derudover har vi haft en konstruktiv og fornuftig dialog med naboer, myndigheder, kunder og øvrige stakeholdere. Nu glæder vi os meget til at komme i gang til august, og vi er stolte af, at vi sammen med ejere, bestyrelse og samarbejdspartnere kan bidrage til mere vækst og grønnere løsninger til gavn for Fredericia og hele region Sydjylland.Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst