Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk lastbilproducent vil samarbejde med japansk konkurrent

Onsdag 7. juni 2023 kl: 13:21
Af: Redaktionen

Daimler Truck med Mitsubishi Fuso vil gennem et samarbejde med Toyota Motor Corporation med Hino accelerere udviklingen af avancerede teknologier og fusionere Mitsubishi Fuso og Hino Motors. Det fremgår af et "Memorandum of Understanding" - et aftale, hvor parterne er enige om at arbejde videre med det, de er blevet enige om - men uden at det er bindende

Daimler Truck, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), Hino og Toyota vil samarbejde om at opnå CO2-neutralitet og bidrage til et velstående mobilitetssamfund ved at udvikle CASE-teknologier (Connected/Autonomous & Automated/Shared/Electric) og styrke erhvervskøretøjsbranchen på globalt plan.


Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation og Hino skal efter planen fusionere på lige fod og samarbejde inden for udvikling af erhvervskøretøjer, indkøb og produktion - og bygge en globalt konkurrencedygtig japansk erhvervskøretøjsproducent.


Daimler Truck og Toyota vil ligeledes investere i holdingselskabet for de fusionerede MFTBC og Hino, der skal etableres og børsnoteres.


Daimler Truck og Toyota vil samarbejde om udviklingen af brint og andre CASE-teknologier for at understøtte det nye selskabs konkurrenceevne.


- Hos Daimler Truck er vi meget stolte af vores produkter, fordi lastbiler og busser holder verden i gang. Og snart vil de endda gøre det med nul emissioner. Så der er en stor fremtid forude, siger Martin Daum, der er administrerende direktør for Daimler Truck. 


Han fremhæver, at aftalen mellem Daimler Trucks og Toyota er et afgørende skridt i at få den fremtid til at fungere økonomisk og føre bæredygtig transport. 


- Det planlagte nye firma vil være en stor kraft i Sydøstasien og en vigtig partner i Daimler Truck-familien, siger han.


Hos Toyota Motor Company peger den administrerende direktør, Koji Sato, på at samarbejde mellem de fire virksomheder er et partnerskab for at skabe fremtiden for erhvervskøretøjer i Japan og fremtiden for mobilitetssamfundet. 


- Vores fire virksomheder vil arbejde sammen med en fælles vision om at opnå CO2-neutralitet ved at styrke CASE-teknologier og om at ændre fremtiden for erhvervskøretøjer og bygge fremtiden sammen ved at løse sociale problemer, siger han.


Daimler Truck med Mitsubishi Fuso og Toyota Motor Corporation med Hino regner med at underskrive endelige aftaler i første kvartal næste år og sigter mod at afslutte transaktionen inden udgangen af 2024. Når alle involverede parter er nået til enighed, vil de gå videre baseret på godkendelse fra de relevante bestyrelser, aktionærer og myndigheder.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst