Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn kom ud af første kvartal med underskud

Tirsdag 23. maj 2023 kl: 13:37
Af: Redaktionen

2023 tegner til at blive et finansielt udfordret år. Sådan lyder det fra Københavns Lufthavn efter årets første kvartal, hvor resultatet blev et underskud på 59 millioner kroner før skat

Første kvartal er traditionelt årets mest stille i luftfarten. I Københavns Lufthavn endte de første tre måneder af året med 5,2 millioner rejsende og en omsætningen på 839 millioner kroner - det sidste var en stigning på 45 procent i forhold til 2022. 
 

Underskuddet før skat blev 59 millioner kroner, hvilket var en forbedring på 66 procent i forhold til første kvartal i 2022, hvor underskuddet var 171 millioner kroner før skat. 

 
- Det er et forventeligt underskud. Hvis man ser på de enkelte måneder, så var der et mindre overskud i marts. Det peger frem mod de næste kvartaler, hvor vi forventer overskud, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.


Københavns Lufthavn melder klar til den kommende sommer, hvor der i år er ansat yderligere 100 medarbejdere udover de 810, der kom til i 2022.


Frem mod oktober vil der fra Københavns Lufthavn være fly til godt 160 destinationer - ni flere end i sommeren 2022.
 

Finansielt udfordret
Selvom godt otte ud af ti passagerer er tilbage efter corona-tiden, er Københavns Lufthavn stadig finansielt udfordret.


- I 2022 holdt vi igen med udgifter og investeringer. Det kan vi ikke gøre i samme omfang her i 2023, hvor det er blevet markant dyrere at drive og udvikle lufthavnen, siger Thomas Woldbye. 


De øgede omkostninger dækker over lønninger, inflation, øgede lovkrav og renter samt afdrag på den milliardgæld, der blev optaget for at holde lufthavnen i drift under pandemien.

 
Dertil kommer, at Københavns Lufthavn forventer at investere op mod 1,7 milliarder kroner i udviklingen af lufthavnen i 2023. De markante investeringer og den lave indtjening betyder, at der for hele året 2023 forventes et negativt cashflow.
 
- Derfor skal vi fortsat drive lufthavnen så effektivt som muligt og konstant arbejde med omkostningerne, siger Thomas Woldbye.
 

Taksterne er en udfordring i 2023
Mens udgifterne til at drive lufthavnen er steget, er de takster flyselskaberne betaler i den nugældende aftale for at bruge lufthavnen ikke fulgt med. Taksterne bliver genforhandlet i år, men en ny aftale vil først være gældende for 2024.
 

- Det er en finansiel udfordring, at vi opererer med de nuværende takster i et år, hvor udgifterne er markant højere. Taksterne er fundamentet for hele lufthavnens økonomi og evne til at investere i fremtiden, den grønne omstilling og positionen som Danmarks internationale trafikknudepunkt, siger Thomas Woldbye.


Trods årets finansielle udfordringer, er der tro på fremtiden, understreger lufthavnens administrerende direktør.
 

De rejsende er ved at være tilbage, og der er fuld gang i det største byggeri i mange årtier. Det er udviklingen af terminalområdet mellem gates C og B med ekstra plads til bagageudlevering, passagerer og paskontrol.
 

Københavns Lufthavn forventer i år en vækst i omsætningen på 10 procent. Væksten afhænger i høj grad af antallet af passagerer, som i år forventes at stige til over 25 millioner. 
 

Hvis passagertallet når op på 25 millioner, forventes resultatet før skat at blive mellem 150 og 200 millioner kroner. Passagervæksten vil spille positivt ind, mens højere driftsomkostninger og renteniveauer i forhold til 2022 påvirker negativt.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Lufthansa Cargo lancerer fragtoperationer fra München
- Lufthavnen ved Aalborg oplevede stigende passagertal i maj
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst