Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Teknisk universitet styrker maritime forskning, viden og uddannelse

Mandag 22. maj 2023 kl: 12:00
Af: Redaktionen

Maritime DTU, der er en del af DTU i Kgs. Lungby, opruster med ansættelsen af to nye professorer. Samtidig vil Maritime DTU øge synligheden af ingeniøruddannelserne på det maritime område for at tiltrække flere studerende


Maritime DTU har budt velkommen til to nye professorer. Det er professor Jasmine Siu Lee Lam og professor Anders Christiansen Erlandsson. De to professorer skal i fællesskab med lederen af Maritime DTU, Mette Sanne Hansen, udvikle og styrke både forskningen og uddannelserne på det maritime område, så fremtidige ingeniører fra DTU er sikret både de rette kompetencer samt indsigt i erhvervet, både nationalt og internationalt. 


De to professorater er finansieret i samarbejde mellem DTU, Danske Maritime Fond og Dampskibsselskabet Orient’s Fond. Medfinansieringen betyder, at det har været muligt at ansætte to professorer med hver deres markante profil. 


- Det er utrolig glædeligt, at vi i Maritime DTU har fået mulighed for at ansætte to så dygtige professorer med stor indsigt i den maritime sektors udfordringer, både økonomisk, teknisk og i forhold til den grønne omstilling. Jeg ser meget frem til at skulle videreudvikle hele vores område fagligt sammen med Jasmine Siu Lee Lam og Anders Christiansen Erlandsson. Det bliver en klar styrkelse, der vil være til glæde både for os som universitet, for de studerende og ikke mindst for den maritime sektor, siger Mette Sanne Hansen, der er centerleder, Maritime DTU. 


Forskning på højeste niveau og stor indsigt i erhvervet
Jasmine Siu Lee Lam og Anders Christiansen Erlandsson kommer til DTU med hver deres ekspertiseområde og vil sikre både et bredt fokus på det maritime område og et øget tværfagligt samarbejde.


Professor Jasmine Siu Lee Lam er en af verdens førende forskere inden for den maritime sektor. Hun kommer fra Nanyang Technological University Singapore, hvor hun har været leder af Maritime Studies programmet. Derudover har hun grundlagt universitetets center for Maritime Energy and Sustainable Development, der er et forskningscenter, som drives i samarbejde med maritime virksomheder.


På DTU vil Jasmine Siu Lee Lam fortsætte sin forskning, ligesom hun har til opgave at opbygge et nyt generelt introduktionskursus til alle universitetets studerende, der skal give dem et grundlæggende kendskab til den maritime verden og dens ingeniørmæssige udfordringer. Formålet med kurset er at sikre både en generel øget forståelse for området, ligesom det skal bidrage til at tiltrække studerende til de maritime uddannelsesretninger. 


Professor Anders Christiansen Erlandsson har senest arbejdet i Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping og har et indgående kendskab til den maritime industri. Han vil på DTU blandt andet forske i brændstoffer til skibe som en del af den grønne omstilling. Her vil eksempelvis forbrænding, emissioner, opbevaring og transport af brændstoffer være i fokus. En del af Anders Christiansen Erlandssons forskning vil omhandle tekno-økonomiske energisystemsmodeller, der skal være direkte anvendelige for den maritime industri. 


Øget fokus på uddannelse
Samtidig med ansættelsen af de to nye professorer har DTU sat gang i en række initiativer for at synliggøre de uddannelser, der kan kvalificere de studerende til at arbejde i den maritime industri. Formålet er at tiltrække flere studerende til uddannelserne. Det sker blandt andet i det materiale, der guider de studerende frem til de ønskede uddannelser. Her er det nu blevet betydeligt lettere at få overblik over mulighederne for at uddanne sig inden for det maritime. Samtidig har de maritime uddannelser fået en mere formel status, da det bliver tilføjet eksamensdiplomet, at man har en specialisering inden for det maritime område.


- Branchen har et stort behov for flere uddannede ingeniører. Med ansættelserne og initiativerne til at gøre de maritime uddannelser mere synlige, håber vi samlet at kunne løfte området betragteligt, både i forhold til ny forskning, ny viden og flere studerende, siger Mette Sanne Hansen. 


Initiativerne vækker også glæde hos Danske Maritime.


- Både de nye ansættelser, den nye specialisering i Master of Science i Naval Architecture and Offshore Engineering og det nye overblik, de unge nu kan få på en samlet maritim hjemmeside, er en rigtig god nyhed for den maritime industri. Vi har stor mangel på medarbejdere og har længe arbejdet for at få det maritime område på DTU opgraderet. Det får vi nu, og vi glæder os rigtig meget til et fortsat stærkt samarbejde om at vise de unge, hvor meget vi har at byde på i det maritime. Det er utrolig positivt med flere stærke kræfter ombord i det arbejde, og vi ser frem til at bygge videre på de mange aktiviteter, vi i forvejen er involveret i sammen med vores medlemskreds, siger Jenny Braat, der er administrerende direktør hos Danske Maritime. 


Jasmine Siu Lee Lam og Anders Christiansen Erlandsson er ansat fra foråret 2023 og bliver med baggrund i deres ekspertise tilknyttet to forskellige institutter, DTU Management og DTU Construct.


Interesserede kan se en præsentation af de maritime uddannelser på DTU her:

Interesserede kan læse mere om Maritime DTU her: 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst