Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportoverenskomst er blevet fornyet

Tirsdag 14. marts 2023 kl: 11:39
Share  


Af: Redaktionen

Lørdag indgik 3F og Dansk Erhverv Arbejdsgiver en aftale om fornyelse af Transportoverenskomsten for de næste to år regnet fra 1. marts. Transportoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked

Formanden for DTL’s arbejdsgiverforening, Martin Danielsen, vurderer, at det spor, der var lagt ud efter de foregående aftaler, gav begrænsede muligheder for at komme med nye tiltag for transportbranchen.


- De lønstigninger, der er blevet givet tidligere i processen med at forny overenskomsterne for det private arbejdsmarked, honorerer også chaufførernes store indsats i hverdagen. Og det vil forhåbentlig gøre det nemmere at rekruttere fra andre brancher. Men noget fleksibilitet i arbejdets tilrettelæggelse havde været naturligt som modvægt, siger Martin Danielsen og peger på, at transportbranchen til hverdag opererer under særlige forhold, hvor man er underlagt køre- og hviletidsregler og arbejdstidsdirektivet.


- Vi kender ikke arbejdsdagens længde, når vi starter om morgenen, og så bevæger vi os rundt i trafikken, hvor myldretid, trafikulykker og stormvejr fuldstændig kan ændre planerne for dagen. Det spor, der blev lagt tidligere i processen med at forny overenskomsterne for det private arbejdsmarked, for eksempel lagerfolk, havnearbejdere og kantinemedarbejdere, har ikke taget højde for transportbranchens vilkår. Det har gjort det svært at manøvrere her i den allersidste fase af de samlede overenskomstforhandlinger, påpeger Martin Danielsen.    


Overenskomsten er ikke endeligt vedtaget endnu, og virksomhederne skal derfor følge den gældende overenskomst for 2020-2023 frem til, at det samlede mæglingsforslag er vedtaget.


Regulering af løn, tillæg medvidere efter den nye overenskomst vil så ske med tilbagevirkende kraft fra den lønperiode, hvor 1. marts indgår.


Interesserede kan se aftalen her:


Tidligere på måneden indgik 3F of arbejdsgiverne i ATL under DI en ny overenskomst.


Interesserede kan se mere om den aftale her:





Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Manipulation af udstødningssystem kostede bøder på 25.000 kroner
- "Vejafgift" kostede 42.500 kroner for 17 dage
- Politiet kontrollerede 172 lastbiler over fire dage
- Britisk leasing-selskab bestiller 1.500 lastbiler - flest med dieselmotorer
- Energiselskab melder klar til messe i Herning
- Havneselskab i Trekantsområdet lægger godt årsresultat på bordet
- - Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen
- Operationens nye leder startede som speditørelev i Kolding for 17 år siden
- Fredag 17. marts 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Skraldemænd i København har nedlagt arbejdet
- Lokal vognmand fik lastbil leveret fra lokal leverandør
- Amerikansk logistik-koncern udvider køle-lager på havnen i Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst