Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Padborgvirksomhed betaler bøde på knap 5 millioner kroner i cabotagesag

Onsdag 8. februar 2023 kl: 13:40
Share  


Af: Redaktionen

Transportvirksomheden H.P. Therkelsen A/S, der har hjemsted i Padborg, har sammen med sit tyske datterselskab, H.P. Therkelsen GmbH i Handewitt få kilometer syd for den dansk-tyske grænse, har afsluttet en sag om ulovlig cabotagekørsel ved at betale en samlet bøde på knap 5 millioner kroner

De 5 millioner kroner dækker dels en bøde på 2,8 millioner kroner for 410 tilfælde af ulovlig cabotagekørsel til det tyske selskab og 2 millioner kroner til det danske moderselskab for medvirkeransvar.


Oprindeligt stod H.P. Therkelsen A/S tiltalt for over 1.200 tilfælde af ulovlig cabotagekørsel, men efter at have været omkring EU-Kommissionen blev antallet af forhold skåret ned til godt en tredjedel.


EU-Kommissionen har vurderet, at såkaldt pallebytte ikke skal regnes for cabotagekørsel, og da en stor del at tilfældene handlede om pallebytte, hvor firmaets lastbiler kørte med tomme returpaller, faldt tiltalerne i disse tilfælde fra.


Sagen mod H.P. Therkelsen begyndte i 2019, efter at politiet havde holdt holdt øje med en række af selskabets lastbiler og efterfølgende ransagede kontoret i Padborg for at sikre dokumentation. 


I oktober 2019 blev to af H.P. Therkelsen’s tyske chauffør og en tysk disponent idømt straksdomme for dokumentfalsk med fragtbreve i forbindelse med sagen. Chaufførerne fik hver én måneds fængsel, mens disponenten fire måneders betinget fængsel.
 

Sagen betød også, at H.P. Therkelsen A/S meldte sig ud af transportorganisationen ITD, hvor virksomhedens tidligere administrerende direktør, Mogens Therkelsen, havde været medlem af bestyrelsen i flere periode og også været formand.


Interesserede kan læse mere om sagen her:
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Manipulation af udstødningssystem kostede bøder på 25.000 kroner
- "Vejafgift" kostede 42.500 kroner for 17 dage
- Politiet kontrollerede 172 lastbiler over fire dage
- Britisk leasing-selskab bestiller 1.500 lastbiler - flest med dieselmotorer
- Energiselskab melder klar til messe i Herning
- Havneselskab i Trekantsområdet lægger godt årsresultat på bordet
- - Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen
- Operationens nye leder startede som speditørelev i Kolding for 17 år siden
- Fredag 17. marts 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Skraldemænd i København har nedlagt arbejdet
- Lokal vognmand fik lastbil leveret fra lokal leverandør
- Amerikansk logistik-koncern udvider køle-lager på havnen i Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst