Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederikoncern sejler ud af 2022 med et overskud på godt 200 milliarder kroner

Onsdag 8. februar 2023 kl: 10:48
Share  


Af: Redaktionen

A.P. Møller - Mærsk A/S har onsdag offentliggjort årsrapporten for 2022. Årsrapporten viser et overskud på 29,3 milliarder dollar, hvoraf A. P. Møller - Mærsk A/S' andel er på 29,2 milliarder dollar - eller 202,1 milliarder kroner til dagens kurs. Resultatet er det hidtil bedste i selskabets historie

- 2022 var et bemærkelsesværdigt år i mere end én forstand. Samtidig med at vi rapporterer de stærkeste resultater i virksomhedens historie, tog vi partnerskaberne med vores kunder til et nyt niveau ved at sikre deres forsyningskæder i en usikker og turbulent tid, siger administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Vincent Clerc.


- Vores ambition om at levere integrerede logistikløsninger og visibilitet i forsyningskæden møder et stort behov hos vores kunder, som efter de seneste turbulente år ser det som et strategisk indsatsområde at gøre forsyningskæden mere robust og bæredygtig. Nu kigger vi ind i et år præget af makroøkonomisk usikkerhed. Vi fastholder et højt tempo i transformationen af Mærsk og et stort fokus på optimering af driften med den fortsatte ambition om at udfolde nye muligheder for vækst, siger han videre.


På de første sider i årsrapporten fremhæver koncernen en række forhold, der har med en mere bæredygtig drift at gøre. A.P. Møller har eksempelvis bestilt 19 store oceangående containerskibe, der skal sejle på methanol produceret på PtX-anlæg ved hjælp af eksempelvis sol- og vindenergi. Koncernen har også bestilt over 400 elektriske lastbiler, indgået ni strategiske partnerskaber om produktion og levering af bæredygtigt brændstof som methanol produceret ud fra biomateriale eller på PtX-anlæg.


På samme side i årsrapporten peger koncernen også på, at der på trods af mindre brændstofforbrug er den oceangående søtransport påvirket af rystelser af de globale forsyningskæder, trængsel og ophobning af gods i havnene og kapacitetsproblemer, så CO2-udledningen er øget med 7 procent siden 2020.


Interesserede kan se A.P. Møller - Mærsk A/S' årsrapport for 2022 i sin helhed her:Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Manipulation af udstødningssystem kostede bøder på 25.000 kroner
- "Vejafgift" kostede 42.500 kroner for 17 dage
- Politiet kontrollerede 172 lastbiler over fire dage
- Britisk leasing-selskab bestiller 1.500 lastbiler - flest med dieselmotorer
- Energiselskab melder klar til messe i Herning
- Havneselskab i Trekantsområdet lægger godt årsresultat på bordet
- - Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen
- Operationens nye leder startede som speditørelev i Kolding for 17 år siden
- Fredag 17. marts 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Skraldemænd i København har nedlagt arbejdet
- Lokal vognmand fik lastbil leveret fra lokal leverandør
- Amerikansk logistik-koncern udvider køle-lager på havnen i Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst