Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiorganisation er skuffet over pause i energiprojekter

Tirsdag 7. februar 2023 kl: 13:29
Share  


Af: Redaktionen

En lang række vedvarende energi projekter i Danmark er for en stund sat på pause for at sikre, at statsstøttereglerne ikke brydes. Det oplyste Klima- Energi- og Forsyningsministeriet mandag. Rederiernes interesseorganisation, Danske Rederier, der organiserer rederier med fokus på havvind, håber på en hurtig afklaring


Pausen betyder, at 33 projekter inden for vedvarende energi sættes på hold, da det skal sikres, at projekterne ikke er i strid med EU’s regler om statsstøtte. Dermed risikerer også havvindprojekter at blive forsinket. Det er den såkaldte "Åben dør ordning", hvor sagsbehandlingen sættes i bero.


Danske Rederier fremhæver, at det ikke er godt nyt for skibsfarten.  


- Vi er i et kapløb med tiden om at skaffe grøn energi nok til at sikre grønt brændstof til blandt andet skibsfarten. Derfor er det meget beklageligt, at adskillige gigawatt nu sættes på hold, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Rederierne er dels engageret i selve konstruktionen og serviceringen af havvindmølleparker og har mange opgaver i den forbindelse, men vil også være en stor aftager af de nye brændstoffer, der skal baseres på energi via PtX-produktion.


Derfor håber Danske Rederier også på en hurtig afklaring, så projekterne kan genoptages. Ikke mindst set i lyset af meldingen fra EU-Kommissionen i sidste uge, hvor den lagde vægt på, at der skulle være større fleksibilitet i reglerne om statsstøtte.

 
- Meldingen i dag er præcis det modsatte af, hvad EU-Kommissionen sagde i sidste uge. Jeg bebrejder ikke regeringen, at den gerne vil sikre sig, at man handler i tråd med statsstøttereglerne, men lige nu virker det som et skridt frem og to tilbage. Med den fart, den grønne omstilling har i verden omkring os, må vi se at få egne rammevilkår til at spille med. Jeg håber virkelig, at projekterne hurtigt kan komme i gang igen, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:


- Det er meget lidt befordrende for den danske udbygning af vedvarende energi - og ikke mindst for de rederier og virksomheder, som overvejer at investere i eller allerede har investeret i at deltage i havvindprojekter -at der nu pludselig skabes tvivl om hele grundlaget for projekterne.  
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark har fået ny formand
- Manipulation af udstødningssystem kostede bøder på 25.000 kroner
- Rederi-koncern lancerer næste generation af containerskibe uden CO2-udslip
- Britisk leasing-selskab bestiller 1.500 lastbiler - flest med dieselmotorer
- Energiselskab melder klar til messe i Herning
- Krydstogtskibe skal lægge til ved bæredygtigt kajanlæg
- Fredag 17. marts 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Solgt rederi bliver i koncernen
- Flyselskab køber 750 ton bæredygtigt flybrændstof
- Regeringen udnævner ny formand for klimapartnerskab
- Vognmandsorganisation overrækker grøn transportpris på transportmessen i Herning
- Grønlandsrute til København flyver på mere biobrændstof

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst