Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Brødproducent leverer brød med elektriske lastbiler

Tirsdag 7. februar 2023 kl: 11:15
Share  


Af: Redaktionen

Brødproducent leverer brød med elektriske lastbiler
Erhversminister Morten Bødskov skiftede efter køreturen i den hvide el-lastbil til en sort ministerbil.

Scania har leveret den første fuldelektriske lastbil til Danmarks største brødproducent - Lantmännen Schulstad. Erhvervsminister og borgmester var med ved leveringen, hvor de fik leveret et par budskaber om, hvordan det ser ud med elektrificeringen af den tunge transport

Hvidovres borgmester Anders Wolf Andreasen (SF) var med, da Scania leverede den første ellastbil til Schulstad. Men også Danmarks erhvervsminister Morten Bødskov (S) havde fundet vej til Hvidovre en råkold morgen i januar for at få en testtur i Schulstad's nye tre-akslede Scania 25L, tale om grøn omstilling og høre hvilke forhindringer Schulstad og Anchersen Bus møder i elforsyningsloven, når de to nabovirksomheder ønsker at dele elforsyning i form af en vindmølle og solcelleanlæg.


Lantmännen Schulstad har et mål om, at selskabets egen drift skal være CO2-neutral i 2030 - og at virksomheden som helhed skal være CO2-neutral i 2040. Derfor lagde de i 2022 en ordre på tre fuldelektriske lastbiler hos Scania til levering først i det nye år.


Den første af de tre el-lastbiler er leveret. Og Schulstad er klar til at køre videre ad den elektriske vej sammen med nabo-virksomheden, Anchersen Bus, der har haft el-busser i flåden de seneste år. De to virksomheder har planer om at opføre en vindmølle og et solcelleanlæg mellem matriklerne på Avedøre Holme. Vindmølle og solcelle-anlæg skal genere så meget strøm, at det kan oplade Schulstad's elektriske lastbiler og brødovne samt Anchersen's elektriske busser.


- Vi står overfor en klimaudfordring, som fødevareproduktionen har et stort ansvar for. Schulstad er Danmarks største bageri, og vi har derfor en stor forpligtelse - og en mulighed for positivt at påvirke vores klode og klima, skriver administrerende direktør i Schulstad, Pernille Bang-Löwgren, i virksomhedens omfattende bæredygtighedsrapport fra 2021. 


Pernille Bang-Löwgren var også med ved leveringen af den nye fuldelektriske lastbil, og hun var både imponeret over den nye bil i vognparken og glad for den konstruktive snak, som hun og logistikdirektør Niels Holm fik med erhvervsministeren og Hvidovres borgmester.


- Jeg synes, det gik rigtig godt. De lyttede til de udfordringer, vi står over for, når det kommer til, hvad elforsyningsloven siger og vores ønske om at opføre en vindmølle og solcelleanlæg og forsyne vores to matrikler med strøm, sagde Niels Holm umiddelbart efter ministerens og borgmesterens besøg.


Han skal nu sende alle papirer omkring Schulstads og Anchersen Bus’ ambitiøse vindmølle- og solcelleprojekt til ministeren.


Efter rundvisning på Schulstad - Danmarks største bagerivirksomhed - og masser af ord om grøn omstilling, grøn energi, brødproduktion og el-lastbiler, blev der også tid til, at både erhvervsministeren og borgmesteren kunne få en godt 15 minutters køretur i den nye ellastbil med Michael Rasmussen, salgschef Scania Danmark, bag rattet.


- Den er vildt fed. Sådan lød det fra borgmester Anders Wolf Andreasen i det sekund, han steg ud af den et-trin høje Scania. Ministeren var efter interessen at dømme enig og ville gerne have fortsat turen, men den sorte ministerbil stod klar til at transportere landets minister for erhverv videre til næste aftale.


Det er Michael Rasmussen, der har leveret både de tre nye Scania 25L, de foregående P 320 Hybrid samt et større antal konventionelle distributionslastbiler til Schulstad.


Han har i samarbejde med Schulstad udført et omfattende analysearbejde af virksomhedens distributionsflow for at nå frem til den optimale specifikation på de nye batterielektriske Scania 25L.


Scania vil have leveret alle tre fuldelektriske lastbiler til Schulstad i denne uge.


Schulstad er ejet af 19.000 svenske landmænd gennem landbrugskooperativet Lantmännen.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Manipulation af udstødningssystem kostede bøder på 25.000 kroner
- "Vejafgift" kostede 42.500 kroner for 17 dage
- Politiet kontrollerede 172 lastbiler over fire dage
- Britisk leasing-selskab bestiller 1.500 lastbiler - flest med dieselmotorer
- Energiselskab melder klar til messe i Herning
- Havneselskab i Trekantsområdet lægger godt årsresultat på bordet
- - Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen
- Operationens nye leder startede som speditørelev i Kolding for 17 år siden
- Fredag 17. marts 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Skraldemænd i København har nedlagt arbejdet
- Lokal vognmand fik lastbil leveret fra lokal leverandør
- Amerikansk logistik-koncern udvider køle-lager på havnen i Aarhus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst