Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      


Lastbilproducent satte rekord og vandt markedsandele

Mandag 6. februar 2023 kl: 11:55
Af: Redaktionen

I løbet af 2022 leverede Volvo Trucks så mange lastbiler, at den svenske koncern nåede op på et rekord højt niveau. Samtidige øgede koncernen sine markedsadele i 41 lande

2022 blev med det høje antal leverede køretøjer det hidtil bedste for Volvo Trucks. Samlet leverede Volvo Trucks, der er repræsenteret over det meste af verden, 145.195 lastbiler i 2022, hvilket var en stigning på 19 procent i forhold ti 2021, hvor antallet endte på 122.525 Volvo-lastbiler globalt. 


Volvo Trucks øgede også sin markedsandel i segmentet for tunge lastbiler  over 16 tons totalvægt på 41 forskellige markeder globalt. Volvo Trucks fremhæver, at de rekordhøje leverancer og stigningen i markedsandele skal ses i lyset af de problemer, der prægede de globale forsyningskæder sidste år.


- Set i lyset af den usikre og svære tid, vi lever i, har vi haft et fantastisk år. På trods af udfordringerne i forsyningskæderne med efterfølgende forstyrrelser i produktionen lykkedes det os at øge vores volumener markant og få lastbilerne ud til vores kunder, så de kan vokse og styrke deres forretninger. Det er takket være vores tætte samarbejde med vores leverandører samt det hårde arbejde, der udføres i vores egen organisation og hos vores forhandlere, siger Roger Alm, der er President for Volvo Trucks.


I Europa fik Volvo Trucks i 2022 en markedsandel på 18,2 procent, hvilket er den højeste nogensinde, og Volvo Trucks er markedsleder i flere europæiske lande. Virksomheden øgede også sine markedsandele i Nordamerika og Australien til henholdsvis 10,8 procent og 17,0 procent. I Brasilien øgede Volvo Trucks sin markedsandel til 24,6 procent og blev dermed markedsleder for første gang nogensinde.


- Vi har med succes lanceret nye produkter og tjenester i løbet af året, og vi har også solgt biler til mange nye kunder. Den feedback, vi får fra kunderne, er, at de virkelig påskønner og værdsætter den høje kvalitet og gode brændstoføkonomi, som kendetegner vores lastbiler. Samtidig roser de også den professionelle og hurtige support, de får fra vores omfattende forhandler- og servicenetværk. Alle disse faktorer bidrager jo til deres egen lønsomhed, fremhæver Roger Alm.


Som den første globale producent af tunge lastbiler startede Volvo Trucks sidste år serieproduktion af kraftige, elektriske lastbiler. Leverancerne af el-lastbiler viser en positiv og stigende tendens, og USA, Tyskland, Holland, Norge og Sverige er i dag de største markeder for Volvo Trucks' elektriske lastbiler.


- Mange af vores kunder både i Europa og globalt har taget hul på elektrificeringen i løbet af året. De ser tydeligt, at nul-emissionstransport er en voksende og spændende forretningsmulighed. Jeg er meget sikker på, at denne tendens vil fortsætte og hurtigt vokse sig stærkere i de kommende år, siger Roger Alm.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU’s klimamål - grafisk set
- Havn på Als og på Fyn bygges om til el-færger
- Tre-akslet tipkærre er bygget til kørsel med asfalt
- Ansøgningsrunde er i gang
- Data i realtid åbner for hurtige advarsler om ”uheld forude”, mens man kører
- Tømmertransport kørte med 19.900 kg for meget på ladet
- Pensionsselskab øgede resultatet i 2023 - og kan give større pensioner
- Rapporten er famlende og mangelfuld på transportdelen
- Klimarådet har lagt sin årlige rapport frem med forslag om større stigning i dieselafgiften
- Tre-akslet anhænger blev overført til Sydvestfyn
- Norge er det mest trafiksikre sted at køre
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst