Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiorganisation bemærkede gode prioriteringer fra SVM-Regeringen

Onsdag 18. januar 2023 kl: 11:41
Share  


Af: Redaktionen

Dansk søfart blev nævnt som styrkeposition, da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag gav sin åbningsredegørelse i Folketinget. Danske Rederier peger i den forbindelse på, at organisationen ser frem til et godt samarbejde med SVM-Regeringen om en yderligere styrkelse af søfarten

Statsminister Mette Frederiksen understregede i sin redegørelse fra Folketingets talerstol for, at den nye regering er bevidst om søfartens rolle som dansk styrkeposition. Mette Frederiksen nævnte konkret søfarten, som en af de brancher, vi i Danmark skal værne om og udvikle.


- Regeringen vil arbejde for endnu bedre vækstbetingelser for danske virksomheder. På så mange områder går danske virksomheder forrest i verden. Energi og grønne løsninger. Søfart. Digitalisering. Life science. Fødevarer. For nu bare at nævne nogle eksempler. De styrkepositioner skal vi værne om - og fortsætte med at udbygge, sagde statsministeren i sin tale.


Det er en udmelding, som administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, modtager meget positivt.


- Allerede i regeringsgrundlaget kunne vi se, at regeringen har øje for søfarten, som er det største danske eksporterhverv. I dag gentog statsministeren fra Folketingets talerstol, at regeringen har fokus på at udvikle og understøtte søfarten. Det er enormt positivt, og fra Danske Rederier ser vi frem til at indgå i et konstruktivt samarbejde. Ikke mindst om en ny vækstplan for søfart, siger Anne H. Steffensen.


Danske Rederier peger på, at det fremgår af grundlaget for SVM-Regeringen, at der skal laves nye vækstplaner for en række erhverv, herunder søfarten. Desuden er det nævnt, at regeringen har et ønske om at øge tempoet i omstillingen af blandt andet søfart ved at fremme elektrificeringen og grønne brændstoffer.  


- Det er ønsker, som vi deler, og jeg er glad for, at regeringen er lige så optaget af at sætte tempoet op i den grønne omstilling, som vi er. Vi går benhårdt efter, at dansk skibsfart skal være klimaneutral i 2050 og meget gerne før. Her får vi i høj grad brug for et tæt samarbejde med regeringen, og jeg synes, indholdet i åbningsredegørelsen tegner meget lyst, siger Anne H. Steffensen.


Danske Rederier har i strategien ’Towards Zero’ eksempelvis mål om:
  • At gøre skibsaften klimaneutral så hurtigt som muligt og senest i 2050
  • At få indført nye ambitiøse internationale reduktionsmål frem mod 2050 i den endelige drivhusgasstrategi i 2023. De nye mål bør være baseret på videnskab og være i overensstemmelse med Paris-aftalen
  • At øge danske rederiers bidrag til udbygningen af den globale havvindkapacitet og lagring og transport af CO2
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Myndighederne åbner for undergrunden til lagring af CO2
- Rederiorganisation er skuffet over pause i energiprojekter
- Tunnelbygger søger efter sten - til nyt rev
- Færgerederi oplever øget efterspørgsel op til vinterferien
- Ny containerlinie forbinder Göteborg og Aarhus med Færøerne og Island
- Strejker kan påvirke transporter til og fra Finland
- EU’s grønne udspil kan accelerere omstilling
- Ny godsrute skaber behov for mere lagerplads på havn i Thy
- Havn med plads til ophugning vil være med til genbrug af vindmøller
- Skib havde kokain fra Sydamerika med i lasten
- - Politikerne har fået et stærkt beslutningsgrundlag for en havneudvidelse
- - Der er ingen alternativer til en udvidelse af Aarhus Havn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst