Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn på toppen af Jylland er ledende partner i EU-projekt

Fredag 25. november 2022 kl: 11:56
Af: Redaktionen

Skagen Havn er udpeget som ledende partner for 14 andre internationale partnere i det EU-støttede projekt, REDII Ports. Projektnavnet REDII (udtales; Ready) Ports er en forkortelse for Renewable Energy Development and Intelligent Implementation in Ports

Som ledende partner skal havnen på Jyllands top sikre implementeringen af alle projektets faser. Det handler om grøn omstilling.


I starten af november var Skagen Havn vært ved kick-off-mødet for projektet REDII Ports, der udspringer af EU programmet Interreg North Sea Region. På kick-off-mødet deltog, foruden Skagen Havn, de andre partnere, der kommer fra syv forskellige lande med havne omkring Nordsøen - Norge, Sverige, Belgien, Holland, Frankrig, Tyskland og Danmark.


Overordnet har projektet til hensigt at undersøge muligheder for at udnytte ressourcer til en teknisk gennemførlig og økonomisk overkommelig produktion, lagring og forbrug af renere energi og brændstoffer. For at nå målet vil REDII Ports arbejde ud fra en tre-trins-model, der bevæger sig fra lokale ressourcer til produktion og lagring i havne til markedet. Dermed lukkes cirklen, når det således kommer regionerne til gode.


Skagen Havn har to pilotprojekter i REDII Ports-projektet. 


Det ene har til formål at afsøge mulige alternative brændstofs former til brug i fiskefartøjers dieselmotorer, eksempelvis ved at genanvende overskudsressourcer fra fødevare- og fiskeindustrien til produktion af biodiesel (HVO) - enten via import eller produktion direkte på havnen.


Det andet projekt er at implementere et mobilt landstrømsanlæg på den seneste havneudvidelse - et anlæg, hvor fleksibiliteten er i højsædet.


Det er første gang en dansk havn er udvalgt til at være ledende partner i et EU-projekt. Derfor er havnedirektør Willy B. Hansen fra Skagen Havn, yderst tilfreds med at man har fået ”førertrøjen”.


- Vi er stolte af at Skagen Havn er udvalgt til ledende partner for projektet, da grøn omstilling er en del af havnens bæredygtighedsstrategi, siger Willy B. Hansen og fortsætter:


- Gennem udveksling af viden, kompetencer og erfaringer kan vi sammen gå en grønnere og bedre fremtid i møde. Det essentielle for Skagen Havn er forsat at udvikle og fremtidssikre havnens faciliteter og vi har en ambition om at være frontløber indenfor landstrøm, da vi forsat ønsker at yde den bedste grønne service for vores kunder og samarbejdspartnere.


Projektet REDII Ports har et samlet budget på 6,8 millioner euro.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst