Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Jernbane-udbud til 1,5 milliarder kroner er på vej

Onsdag 16. november 2022 kl: 01:00
Share  


Af: Redaktionen

Jernbane-udbud til 1,5 milliarder kroner er på vej

Femern A/S udbyder til foråret den store opgave med at etablere Femern Bælt-tunnelens spor- og kørestrømsanlæg til elektriske tog. Kontrakten har en værdi på omkring 1,5 milliarder kroner. Femern A/S oplyser, der der er gennemført omfattende markedsundersøgelser, som skal sikre, at opgaven udbydes med den nyeste viden på området

Verdens længste sænketunnel, den kommende Femern Bælt-tunnel mellem Danmark og Tyskland, skal udstyres med den bedst mulige jernbane og en energieffektiv løsning til kørestrøm.Den centrale opgave bliver udbudt til foråret med en forventet økonomisk ramme på omkring 1,5 milliarder kroner.


Det kommende udbud - kaldet TTC-kontrakten (Tunnel Track and Catenary) - omfatter i alt 25 kilometer to-sporet jernbane bygget til en hastighed på 200 km/t samt køreledning, hvoraf 18 kilometer ligger i selve tunnelen og samlet set 7 kilometer ligger uden for tunnelen på dansk og tysk side.


For at tilgodese virksomhedernes muligheder for at danne relevante konsortier og deltage i ud- buddet, udsender Femern A/S nu yderligere information om udbuddet til markedet.


- Vi har oplevet stor interesse fra potentielle bydere for yderligere detaljer forud for forårets udbud. Vi vil naturligvis gerne bidrage til, at virksomhederne kan finde sammen i konsortier og byde på opgaven. Alt med ønsket om, at vi får stor og velkvalificeret konkurrence i udbudsfasen, siger Kirsten Christensen, der er kontraktdirektør i Femern A/S med ansvar for jernbaneinstallationerne.


Selve udbuddet ventes at blive offentliggjort senest i foråret 2023 med en endelig vinder af TTC-kontrakten i foråret 2025.


For at sikre det bedst mulige udbud gennemførte Femern A/S tidligere i år en grundig markedsundersøgelse, hvor man blandt andet konsulterede branchen for at få det nyeste input inden for klimavenlige og energieffektive løsninger.


- Vi har givet potentielle bydere på opgaven mulighed for at komme på banen med deres know-how, hvilket en række store spillere i markedet tog godt imod. Det har givet os værdifuld viden, som vi aktivt arbejder med, så udbuddet bliver så stærkt som muligt, og så vi står med en klimavenlig og energieffektiv jernbane, når vi åbner, siger Kirsten Christensen.


Når tunnelen med elektrificeret jernbane står færdig i 2029, vil den være en grøn genvej for transporten af gods og passagerer i tog til Europa med en rejsetid på syv minutter og en sparet omvej på 160 kilometer i forhold til i dag.


Femern A/S har offentliggjort de nye oplysninger til markedet om udbuddet på EU’s udbudsdatabase TED - klik her: 


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern har taget første spadestik til skandinavisk logistikknudepunkt
- indførelsen af EU’s toldkodeks bliver udskudt
- Transportministeren har fået sin særlige rådgiver
- Banedanmark sætter fræsetoget ud på skinnerne
- Femern-entreprenør når tre millioner arbejdstimer uden alvorlige ulykker
- Affaldsryddere - junkbusters - har fået nyt værktøj
- Godsomsætningen i østjysk havn er steget med 30 procent over 10 år
- Folketingets partier har fundet deres ordførere til transportpolitikken
- Brodrager blev sejlet ud i Storstrømmen og hejst op
- Svensk havn får ny togpendel
- Det nye år kommer med kendte og nye udfordringer - som sædvanligt
- Infrastrukturprojekter i Danmark får EU-støtte

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst