Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
STATSADVOKATEN I VIBORG:

Sættevogn løsnede sig over Storebælt i januar 2021 - Ingen bliver tiltalt

Mandag 14. november 2022 kl: 20:31
Share  


Af: Redaktionen

Ingen personer eller virksomheder vil blive draget strafferetligt til ansvar for, at en sættevogn løsnede sig fra den togvogn, den var placeret i, da den var på vej med tog over Vestbroen over Storebælt 13. januar 2021. Det har Statsadvokaten i Viborg afgjort


Med den aktuelle afgørelse er det anden gang, anklagemyndigheden tager stilling til, at det ikke er muligt at placere et strafferetsligt ansvar i forbindelse med, at et godstog på turen over Storebæltsbroen kørte med en sættevogn, der havde løsnet sig fra sit fæste. 


- Anklagemyndigheden har vurderet, at der heller ikke i dette tilfælde er grundlag for at rejse tiltale i sagen. Hverken enkeltstående personer eller virksomheder har handlet på en måde, der gør det muligt at placeret et strafferetligt ansvar, siger Jakob Berger Nielsen, fra Statsadvokaten i Viborg. 


Havarikommissionen har gennem sin undersøgelse af hændelsen i 2021 vurderet, at sættevognstraileren var læsset korrekt med hovedbolten i lommevognens skammel, men at skamlens låseevne enten var mangelfuld eller ikke til stede.


Selvom der er visse lighedspunkter med omstændighederne ved ulykken 2. januar 2019, der kostede otte mennesker i et persontog livet, er der tale om en anden materieltype, som havde været undergivet en inspektionssag.  


- Der er ingen indikationer på, at den manglende fastlåsning var en forsætlig handling. Der er heller ikke noget, som indikerer, at en person eller en virksomhed har handlet så uagtsomt, at det kan straffes efter de regler, som gjaldt på gerningstidspunktet, siger Jakob Berger Nielsen.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern har taget første spadestik til skandinavisk logistikknudepunkt
- indførelsen af EU’s toldkodeks bliver udskudt
- Transportministeren har fået sin særlige rådgiver
- Banedanmark sætter fræsetoget ud på skinnerne
- Femern-entreprenør når tre millioner arbejdstimer uden alvorlige ulykker
- Affaldsryddere - junkbusters - har fået nyt værktøj
- Godsomsætningen i østjysk havn er steget med 30 procent over 10 år
- Folketingets partier har fundet deres ordførere til transportpolitikken
- Brodrager blev sejlet ud i Storstrømmen og hejst op
- Svensk havn får ny togpendel
- Det nye år kommer med kendte og nye udfordringer - som sædvanligt
- Infrastrukturprojekter i Danmark får EU-støtte

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst