Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Importkontrollen bliver skærpet for fragt med skib, vej og tog

Mandag 14. november 2022 kl: 10:53
Share  


Af: Redaktionen

1. marts 2024 tilslutter Danmark sig tredje del af EU’s importkontrolsystem, ICS2. Det stiller skærpede krav til virksomheder, som er involveret i at transportere varer ind i EU fra lande uden for EU med lastbiler, tog eller skibe

Alle EU-lande skal i de kommende år tilslutte sig ICS2, som er EU’s nye importkontrolsystem. Formålet med ICS2 er at forhindre farlige varer i at komme ind i EU fra lande uden for EU. Med tilslutningen kommer der en række nye krav til de berørte brancher. Kravene gælder allerede nu for post- og ekspreskurérforsendelser, og fra marts 2023 gælder de også for luftfragt. Fra 1. marts 2024 gælder de også for vej-, jernbane- og søtransport. 


For de berørte virksomheder betyder tilslutningen, at der skal sendes flere oplysninger ind til EU, end det er tilfældet med det nuværende nationale ICS-system. Der vil også komme en række mindre ændringer i ankomstsystemet Manifest. 


Nogle berørte virksomheder skal deltage i test 
De virksomheder, der tilslutter sig ICS2 for luftfragt, skal indsende summarisk indpassageangivelse (også kaldet ENS), både før flyet lastes (pre-load), og efter afgang (pre-arrival). 


Virksomheder, som skal tilsluttes ICS2 for vej-, jernbane- og søtransport, skal dog kun indsende pre-arrival-ENS-angivelse. På containergods indsendes pre-arrival-oplysningerne 24 timer før skibet lastes, ligesom det er tilfældet i dag. 


De virksomheder, som skal indsende ENS-angivelser via egen it-løsning, skal deltage i en conformance-test, hvor systemet kobles sammen med EU’s systemer. EU-Kommissionen forventer, at testvinduet åbner 1. juli 2023. 


I starten af det nye år vil Toldstyrelsen invitere til et orienteringsmøde, hvor virksomhederne kan blive klogere på, hvad tilslutningen til ICS2 betyder for dem. Invitation til orienteringsmødet vil blive sendt ud i nyhedsbrevet. 


Interesserede kan se flere detaljer og tekniske specifikationer for ICS2 for vej-, jernbane- og søtransport i EU’s dokumentbibliotek - klik her:


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Højsæson for ferieplanlægning kulminerede på ny rejsefestival
- Dansk fagforening indgår overenskomst med Ryanair-selskab
- Østjysk lufthavn har hentet hjælp i Belgien
- Effekten af bæredygtigt flybrændstof bliver målt i Københavns Lufthavn
- Aalborg Lufthavn åbner for rejsefestival
- Miljøvurderingen af plan for udvikling af lufthavnen på Amager er sendt i høring
- Transportkoncern i Esbjerg får ny bestyrelsesformand
- indførelsen af EU’s toldkodeks bliver udskudt
- Transportministeren har fået sin særlige rådgiver
- Mand havde fire kg kokain i bagagen
- Otte ud af ti passagerer er kommet tilbage
- Islandsk flyselskab åbner endnu en rute

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst