Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere har tilbageholdt over 160.000 ulovlige piller i år

Fredag 11. november 2022 kl: 10:46
Share  


Af: Redaktionen

Toldstyrelsen har ifølge en opgørelse tilbageholdt over 160.000 ulovlige piller og ampuller ved grænsen i løbet af første halvår i år

I første halvår af 2022 har Toldstyrelsen stoppet knap 700 forsøg på ulovlig indførsel af lægemidler i Danmark. Fordelt på mængder drejer det sig om over 160.000 piller og ampuller samt 127 kilo råstof, der kan anvendes til at producere forskellige typer af lægemidler. Tolderne finder især potensmidler, smertestillende medicin og antibiotika i post- og kurerpakker og på rejsende, der forsøger at krydse grænsen.  


Toldstyrelsen finder lægemidler i alle typer transportmidler, fra rejsende i lufthavne og på færger til lægemidler i post- og kurerpakker. Når toldere tilbageholder lægemidler, bliver sagerne som udgangspunkt overdraget til Lægemiddelstyrelsen for yderligere sagsbehandling.


Rammer økonomi og sundhed
Niveauet i første halvdel af 2022 er på niveau med 2021, hvor Toldstyrelsen tilbageholdt godt 351.000 piller og ampuller samt tilbageholdt 127 kilo råstof til brug i produktion af lægemidler. I juni 2021 blev to pakker tilbageholdt med i alt godt 27.000 alprazolam-piller (benzodiazepin - beroligende, sløvende og muskelafslappende medicin), og i december 2021 fandt tolderne eksempelvis 40.000 tramadol-piller (smertestillende medicin) i kufferter på Rødbyhavn.


- Det handler om profit for bagmænd og smuglere, der forsøger at få ulovlige lægemidler over grænserne. De skeler ikke til om medicinen virker, eller om den er decideret sundhedsskadelig. Derfor opfordrer vi til, at man følger sundhedsmyndighedernes anvisninger om at købe lægemidler hos godkendte forhandlere og i samråd med sin læge, lyder det fra kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Højsæson for ferieplanlægning kulminerede på ny rejsefestival
- Dansk fagforening indgår overenskomst med Ryanair-selskab
- Østjysk lufthavn har hentet hjælp i Belgien
- Effekten af bæredygtigt flybrændstof bliver målt i Københavns Lufthavn
- Aalborg Lufthavn åbner for rejsefestival
- Miljøvurderingen af plan for udvikling af lufthavnen på Amager er sendt i høring
- Transportkoncern i Esbjerg får ny bestyrelsesformand
- indførelsen af EU’s toldkodeks bliver udskudt
- Transportministeren har fået sin særlige rådgiver
- Mand havde fire kg kokain i bagagen
- Otte ud af ti passagerer er kommet tilbage
- Islandsk flyselskab åbner endnu en rute

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst