Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flyselskab havde flere forretningsrejsende med i september

Torsdag 6. oktober 2022 kl: 10:45
Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab, Norwegian, transporterede knap 1,9 millioner passagerer i september. Det udløste en belægningsgrad på over 85 procent. Selskabet peger på, at de forretningsrejsende er begyndt at vende tilbage

- September blev endnu en travl måned med mange rejsende i, til og fra Norden. På vej mod efterårsferiesæsonen oplever vi en særlig stærk efterspørgsel til populære rejsemål i Europa, såvel strande som storbyer. Det viser, at nordiske passagerer stadig har lyst til at rejse. Vi er også glade for at se, at markedet for forretningsrejsende er vendt tilbage efter
sommersæsonen. På vores mest populære forretningsruter i Norge er antallet af forretningsrejsende nu tilbage på 2019-niveau, siger Geir Karlsen, der er koncernchef i Norwegian.


Norwegian havde 1.873.850 passagerer i september mod 977.719 i september 2021. Belægningsgraden var på 85,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2.618 millioner sædekilometer, mens den faktiske passagertrafik (RPK) var 2.230 millioner sædekilometer. 


I september havde Norwegian i gennemsnit 67 fly i drift, og 98,9 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Punktligheden, der måler andelen af afgange, som sker indenfor 15 minutter efter planen, var i september på 80,1 procent. Alligevel landede 95 procent af alle flyvninger til tiden eller op til en time senere.


- Vi forventer lavere efterspørgsel i vintersæsonen, som vi nu går ind i. Norwegian er godt forberedt på at håndtere en mere rolig periode, både via nøje ruteplanlægning, fleksible leasingaftaler på fly med Power by the Hour (PBH) og gode aftaler med vores fagforeninger. Vi lancerede for nyligt vores trafikprogram for sommersæsonen 2023, som er styrket til Europas populære rejsemål. Det betyder også, at vi for øjeblikket rekrutterer 700 nye kolleger fordelt på alle vores baser, siger Geir Karlsen.


Samarbejdsaftalen mellem Norwegian og Widerøe blev gjort færdig i september, og rejsende på de norske indenrigsruter vil få større fleksibilitet og et bredere udvalg. Derudover åbner Norwegian's sommertrafikprogram for flere afgange til de mest populære destinationer.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- København bliver forbundet Philadelphia med direkte flyforbindelse
- Lufthavnen i København har fået ny direktør
- Nordjysk lufthavn havde flere rejsende i november
- Irsk lavprisflyselskab er tilbage med base i København
- Passagertal i sydjysk lufthavn når ny rekord
- Klimapartnerskab for luftfart har fået ny formand
- Dansk og svensk statsstøtte til rekapitalisering af SAS har fået ny EU-godkendelse
- Spadestik vil markere investering på 212 millioner kroner i lufthavn på Als
- Konkursdomstol i USA godkender planen for SAS' fremtid
- Lufthavn har fået it-chef
- Norsk lavprisflyselskab lancerer samlet 17 nye ruter
- Stockholm og Billund bliver forbundet med ny direkte flyforbindelse

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst