Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Jernbaneløsning til eksport af kølegods til og fra Spanien skal lette flaskehalse i forsyningskæden

Onsdag 5. oktober 2022 kl: 12:40
Af: Redaktionen

Mærsk-koncernen vil gennem et datterselskab, der beskæftiger sig med i intraeuropæisk logistik, lancerer en ny jernbanebaseret transportløsning fra Spanien til Storbritannien specielt designet til transport af temperaturfølsomt gods som frugt og grøntsager

Den nye jernbanebaserede transportløsning er skræddersyet til håndtering og transport af spanske friske råvarer, har fleksibel kapacitet og vil i første omgang have tre ugentlige afgange fra Valencia-terminalen til Barking-terminalen i det østlige London. Togene vil også transportere ikke-kølet gods på den sydgående rejse fra Storbritannien til Spanien.


Efter vellykkede forsøg i september med positiv kundefeedback, vil de regelmæssige afgange starte i slutningen af ​​oktober, så de er på skinner i tide til den spanske højsæson for frugt- og grøntsagseksport. 


Over 90 procent af den spanske eksport af frugt og grønt går mod nord, hvilket resulterer i, at op til 1.400 lastbiler dagligt krydser den nordspanske grænse mod hovedmarkederne i Storbritannien, Frankrig, Benelux, Tyskland og Skandinavien.


Mærsk-selskabets nye transportløsning kan løse flere udfordringer. For det første ønsker mange store detailhandlere at reducere CO2-aftrykket fra de produkter, de sælger. For det andet mangler der lastbilchauffører, hvilket begrænser den grænseoverskridende vejtransport og gør den upålidelig. For det tredje er kapaciteten på ​​de store veje begrænset, hvilket fører til overbelastning. 


Mærsk peger på, at den nye jernbane-containerskib-baserede transportløsning begrænser de spanske eksportører afhængighed af chauffører, afbøder flaskehalsproblemerne på vejene og tilbyder en 90 procent lavere CO2-udledning sammenlignet med lastbiltransport.


Diego Perdones Montero, der er områdedirektør for Frankrig, Iberia og Maghreb i Mærsk-selskabet fremhæver, at flere destinationer kan følge efter - herunder integrerede sø- og jernbaneløsninger.


- Store kunder - både importører, avlere og detailhandlere - opererer med både sø- og landbaserede varestrømme. Ved at tilbyde dem vores pålidelige distributionsnet på landsiden via jernbane vil vi hjælpe med at skabe hurtigere, grønnere og mere effektive ruter uanset oprindelse og destination for den følsomme last, siger han.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst