Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikselskaberne får et ekstraordinært energi-tilskud på 140 millioner kroner

Tirsdag 4. oktober 2022 kl: 10:33
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har besluttet at yde et ekstraordinært tilskud på 140 millioner kroner til de regionale trafikselskaber for at understøtte kollektiv transport i hele landet. Tilskuddet ydes udover de 125 millioner, der i september blev besluttet at tildele i ekstraordinært covid 19-tilskud

Store dele af den kollektive transport oplever igen fremgang i passagertallene efter cprona-tiden, men de regionale trafikselskaber har dog fortsat udfordringer med passagertal og høje energipriser. Derfor har selskaberne anmodet om støtte for at undgå at nedlægge ruter. S-Regeringen imødekommer nu ønsket og vil i 2023 give et ekstraordinært energiforsyningstilskud på 140 millioner kroner for at understøtte den kollektive transport i hele Danmark. Tilskuddet på de nævnte 140 millioner kroner ydes oveni de 125 millioner, der i september blev besluttet at tildele i ekstraordinært covid 19-tilskud.


Samtidig med de i alt 265 millioner i ekstraordinært tilskud er der indkaldt til møde i november, hvor det skal drøftes, hvordan de regionale trafikselskaber skaber bedre, mere fleksible og attraktive bustilbud for borgere i hele landet.


- Der skal være god kollektiv trafik i hele Danmark. Derfor har vi besluttet at yde et ekstraordinært tilskud på 140 millioner til dækning af højere energipriser. Beløbet gives oveni de 125 millioner, der allerede er besluttet tildelt til trafikselskaberne som ekstraordinært covid 19-tilskud. Men det er samtidig afgørende, at der kommer flere passagerer i busserne. Målet er ikke, at der skal køre store tomme busser rundt i Danmark, men at danskerne skal finde den kollektive transport attraktiv. Derfor er det afgørende, at trafikselskaberne arbejder målrettet med at sikre attraktive tilbud, så situationen ikke er den samme de kommende år, siger transportminister Trine Bramsen (S).


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Taxametre og kontroludstyr fra før 2018 skal have lov til at blive siddende et år endnu
- Lufthavn i Midtjylland lukker ned - for en ukendt tid
- Skarp vejrovervågning skal holde Kong Vinter stangen
- Letbane vil mangle tog et par uger endnu
- 23-årig mand havde 14.000 piller med i bagagen
- Fredag 25. november 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Tre EU-lande mangler at gennemføre bestemmeler om elektronisk opkrævning af vejafgifter
- Nordjysk lufthavn får direkte flyforbindelser til Spanien
- Befolkningens humør er langt bedre end før corona
- Politiet fandt mangler ved godstransport
- København får to flyselskaber på rute til New York
- Dansk rederikoncern vinder rute-udbud mellem England og Frankrig

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst