Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikstyrelsen skærper reglerne for transport af sættevogne på lommevogne

Mandag 3. oktober 2022 kl: 11:34
Af: Redaktionen

Ny bekendtgørelse fastsætter en række sikkerhedsmæssige regler for godstransport på de danske jernbaner, hvor sættevogne bliver transporteret på lommevogne. Reglerne bliver ifølge Trafikstyrelsen de skrappeste i EU

Storebæltsulykken i januar 2019 skærpede opmærksomheden på sikkerheden, når sættevogne bliver transporteret som gods på lommevogne på jernbane. Det betyder, at en ny bekendtgørelse 1. oktober i år afløste de påbud om supplerende sikkerhedsforanstaltninger for godstransport med lommevogne på de danske jernbaner, som blev indført som følge af ulykken, der kostede otte mennesker livet 


De nye regler, der blev sendt i høring 8. august, betyder blandt andet, at lommevognenes skamler skal have en låsekraft på minimum 85 kilonewton, og at jernbanevirksomheden skal følge, dokumentere og teste en række sikkerhedsprocedurer, når sættevognene bliver lastet på lommevognene.


Hvis godstoget skal krydse Storebælt, skal sættevognene desuden have en bruttovægt på mindst 14 ton eller have monteret en supplerende fastgørelsesmetode til låseskamlen. Alternativt skal jernbanevirksomheden have indarbejdet en supplerende kontrol af, at låseskamlen virker, som den skal.


- Storebæltsulykken har tydeliggjort, at der er behov for at øge sikkerheden med lommevogne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu får de skrappeste krav i Europa, når det handler om at benytte lommevogne til godstransport. Vi har i Trafikstyrelsen arbejdet for fælles europæiske krav til sikkerheden, når sættevogne bliver transporteret på lommevogne, men det har der desværre ikke været mulighed for at nå til enighed om i Europa, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen,Christian Vesterager.


Trafikstyrelsen har i den seneste tid ansat flere medarbejdere, der blandt andet skal føre et øget tilsyn med at sikkerheden også er høj, når det handler om godstransport på lommevogne.


Interesserede kan se den nye bekendtgørelse her:

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tysk transportkoncern udvider med terminalkøb sine aktiviteter i Holland
- Transportministre debaterer transport om mobilitet i social og regional sammenhæng
- Svensk storhavn holdt niveauet i første halvår
- Havneselskab med tre havne havde fremgang i første halvår
- Affaldsvirksomheder eftersørger i stigende grad transport med tog
- Arbejdstilsynet er holdt op med at varsle tilsynsbesøg
- Regelforum har fået styrket sit udgangspunk
- Godstransporten med tog steg i 2022
- DSB kørte første halvår hjem med et overskud på 375 millioner kroner
- 120.000 kubikmeter gamle skærver bliver ny ballast under dobbeltsporet jernbane på Lolland
- Tunnelbyggeri bruger genbrugsvand - og regnvand
- Transportkoncern er tilfreds med halvårsresultat

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst