Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lattergas udløser alvorlige miner hos myndigheder

Torsdag 29. september 2022 kl: 12:35
Af: Redaktionen

Flere politikredse oplever i stigende grad problemer med, at bilister sætter sig bag rattet efter at have inhaleret lattergas. I dag er det ikke i sig selv strafbart, men S-Regeringen vil have indført nultolerance for kørsel med lattergas i blodet, da der har været flere eksempler på voldsomme ulykker, hvor personen bag rattet har inhaleret lattergas

Problemet er stigende i flere politikredse, og i de værste tilfælde kan det være med døden til følge. Som reglerne er i dag, kan bilisten kun straffes, hvis der kan føres bevis for, at bilisten var ude af stand til at føre køretøjet på fuldt betryggende måde på grund af indtagelsen af lattergas. Men det kan være vanskeligt for myndighederne at bevise, fordi mængden af lattergas i blodet aftager meget hurtigt.


Som et nyt tiltag vil regeringen indføre nultolerance over for kørsel med lattergas i blodet. Det betyder, at det bliver muligt at straffe bilisten uanset, at mængden i blodet er lav på det tidspunkt, hvor blodprøven bliver taget efter kørslen.


- For et par uger siden besøgte jeg Københavns Vestegns Politi og så de enorme mængder af lattergasbeholdere, politiet har indsamlet i vejkanten på ganske kort tid. Det var skræmmende at høre, hvor stort et problem vi har. Lattergas er farligt at inhalere. Men det gør også trafikken usikker for alle os andre. Vi har allerede set den første uskyldige, der har mistet livet. Derfor vil vi nu indføre nultolerance, siger justitsminister Mattias Tesfaye (S).


Hans ministerkollega, transportminister Trine Bramsen (S), peger på, at der er flere eksempler på, at uskyldige er blevet dræbt som følge af "uansvarlige bilisters egoistiske opførsel på vejene".


- Nu strammer vi igen grebet om dem. For det skal have konsekvenser at bringe andres liv i fare, siger Trine Bramsen.


Transportministeriet har nedsat en arbejdsgruppe, som blandt andet har til opgave at behandle de særlige problemer, der er knyttet til myndighedernes muligheder for at sætte ind over for lattergas på vejene. Arbejdsgruppen forventes at afgive sin rapport i november i år, og arbejdet skal bidrage til at skrue den bedst mulige ordning sammen. På baggrund af arbejdsgruppens rapport vil regeringen tage stilling til den konkrete ordning, herunder hvilken sanktion der skal være ved køre med lattergas i blodet.


Erhvervsministeren forventer derudover at fremsætte et lovforslag i efteråret om blandt andet at forbyde besiddelse af lattergas på offentligt tilgængelige steder uden et anerkendelsesværdigt formål. Det vil eksempelvis betyde, at man ikke må besidde lattergas i ens bil på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål.


Interesserede kan læse mere om lattergas her:Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 17-årig fik stjålet kreditkort i pirattaxi
- Lange busser blev plusset til den kollektive transport i Aalborg
- To drenge udøvet groft hærværk på busser
- Politiet sætter særligt fokus på de bløde trafikanter i denne uge
- Togfører vækkede mand - og blev sparket og slået
- Prisen på at køre med tog og bus stiger med godt 10 procent
- Lufthavn skaber omkring 60.000 arbejdspladser
- Ny stationsforplads i Nykøbing Sjælland bliver indviet i næste uge
- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Fredag 22. september 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Mand spyttede på chauffør og kontrollør
- Politisk flertal i Aarhus sætter gang i grøn mobilitetsplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst