Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lattergas udløser alvorlige miner hos myndigheder

Torsdag 29. september 2022 kl: 12:35
Af: Redaktionen

Flere politikredse oplever i stigende grad problemer med, at bilister sætter sig bag rattet efter at have inhaleret lattergas. I dag er det ikke i sig selv strafbart, men S-Regeringen vil have indført nultolerance for kørsel med lattergas i blodet, da der har været flere eksempler på voldsomme ulykker, hvor personen bag rattet har inhaleret lattergas

Problemet er stigende i flere politikredse, og i de værste tilfælde kan det være med døden til følge. Som reglerne er i dag, kan bilisten kun straffes, hvis der kan føres bevis for, at bilisten var ude af stand til at føre køretøjet på fuldt betryggende måde på grund af indtagelsen af lattergas. Men det kan være vanskeligt for myndighederne at bevise, fordi mængden af lattergas i blodet aftager meget hurtigt.


Som et nyt tiltag vil regeringen indføre nultolerance over for kørsel med lattergas i blodet. Det betyder, at det bliver muligt at straffe bilisten uanset, at mængden i blodet er lav på det tidspunkt, hvor blodprøven bliver taget efter kørslen.


- For et par uger siden besøgte jeg Københavns Vestegns Politi og så de enorme mængder af lattergasbeholdere, politiet har indsamlet i vejkanten på ganske kort tid. Det var skræmmende at høre, hvor stort et problem vi har. Lattergas er farligt at inhalere. Men det gør også trafikken usikker for alle os andre. Vi har allerede set den første uskyldige, der har mistet livet. Derfor vil vi nu indføre nultolerance, siger justitsminister Mattias Tesfaye (S).


Hans ministerkollega, transportminister Trine Bramsen (S), peger på, at der er flere eksempler på, at uskyldige er blevet dræbt som følge af "uansvarlige bilisters egoistiske opførsel på vejene".


- Nu strammer vi igen grebet om dem. For det skal have konsekvenser at bringe andres liv i fare, siger Trine Bramsen.


Transportministeriet har nedsat en arbejdsgruppe, som blandt andet har til opgave at behandle de særlige problemer, der er knyttet til myndighedernes muligheder for at sætte ind over for lattergas på vejene. Arbejdsgruppen forventes at afgive sin rapport i november i år, og arbejdet skal bidrage til at skrue den bedst mulige ordning sammen. På baggrund af arbejdsgruppens rapport vil regeringen tage stilling til den konkrete ordning, herunder hvilken sanktion der skal være ved køre med lattergas i blodet.


Erhvervsministeren forventer derudover at fremsætte et lovforslag i efteråret om blandt andet at forbyde besiddelse af lattergas på offentligt tilgængelige steder uden et anerkendelsesværdigt formål. Det vil eksempelvis betyde, at man ikke må besidde lattergas i ens bil på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål.


Interesserede kan læse mere om lattergas her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst