Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havnenes muligheder for at understøtte industrien og den grønne omstilling er sat på dagsordenen

Torsdag 8. september 2022 kl: 16:07
Share  


Af: Redaktionen

Transportminister Trine Bramsen og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen sætter de danske havne på den grønne dagsorden på et møde, der finder sted i Transportministeriet torsdag 15. september 2022 med deltagelse af relevante interessenter

Den grønne omstilling er afgørende for klimaet og den danske forsyningssikkerhed. S-Regeringen har med Aftale om et mere grønt og sikkert Danmark af 25. juni 2022 (S, V, SF, R, Enhedslisten, K, DF, LA, ALT og KD) besluttet, at Danmark i 2030 får firedoblet produktionen af sol- og vindenergi på land samt får mulighed for femdobling af havvindmøllestrøm.


De danske havne spiller en central rolle i den grønne omstilling og i sikringen af forsyningssikkerhed. Det er derfor vigtigt, at havnene også fremover er klædt på til at håndtere de mange nye opgaver. Det kræver et overblik over de mange initiativer, der er i spil, og at der er klarhed over rammevilkårene i omstillingsprocessen.


På den baggrund inviterer transportminister Trine Bramsen (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) til et arrangement - et topmøde - i Transportministeriet 15. september. 


- De danske havne skal stå så godt rustet som muligt til de mange nye spændende opgaver, der kommer med den grønne omstilling. Vi er fra regeringens side optagede af at understøtte havnenes arbejde og sikre, at der er sammenhæng og klare rammer for omstillingsprocessen. Derfor samler vi nu alle de centrale aktører, siger transportminister Trine Bramsen.


- De danske havne har altid være gode til at udnytte havets resurser. Fra fisk til handel og nu vind. Dygtige danske havne går foran med at udskibe vindmøller og levere service til havvindmølleparker i både Danmark og Europa. Havnenes rolle offshore vil kun blive endnu større. Betydning stiger i takt med, at de danske farvandes potentiale for havvind, lagring af CO2 i undergrunden, PtX og andre nye teknologier realiseres. Jeg er derfor glad for, at topmødet samler relevante aktører om, hvordan vi styrker danske havnes mulighed for forsat at spille en afgørende rolle i den grønne omstilling og eksport af grønne teknologier, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.


Topmødet finder sted i Transportministeriet 15. september 2022 med deltagelse af relevante interessenter.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formodet pirat kendt skyldig - slipper for straf
- To britiske transportknudepunkter får ny togforbindelse
- Limfjordshavn kickstarter overtagelse af containerterminalen med strategisk partnerskab
- Ledelsen i rederi-koncern fik prisen som Årets Erhvervsprofil 2022
- Miljøkonsekvensrapport om havneudvidelse er sendt i offentlig høring
- Vindmøller til park ved Rügen kom med skib fra Bornholm
- Havn på toppen af Jylland er ledende partner i EU-projekt
- Dansk rederikoncern vinder rute-udbud mellem England og Frankrig
- Færgerederi vinder international miljøpris
- Færgehavn i Skåne har CO2-neutralitet i 2040 som mål
- Sveriges største containerhavn håndterer flere containere - og andet gods
- Fjordfærge blev lettet for flere tusinde liter dieselolie

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst