Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Letbane kørte med flere passagerer end de tilsvarende busser

Torsdag 11. august 2022 kl: 13:02
Share  


Af: Redaktionen

Odense Letbane havde cirka 173.000 passagerer i de sidste uger af juni. Det er 2,5 gange så mange, som benyttede bybusserne på de strækninger, som nu betjenes af letbanen

Tal for de første uger med betaling viser, at Odense Letbane havde cirka 173.000 passagerer i perioden fra 6. juni og måneden ud. Det svarer til cirka 2,5 gange så mange passagerer, som bybusserne i det seneste sammenlignelige år (2019) havde på de strækninger, hvor letbanen i dag kører. 


Set i forhold til letbanens overordnede passagermålsætning, så ligger juni-tallene på rundt regnet på en trediedel af forventningerne i en normal sommerperiode.  
 

Odense Letbane's administrerende direktør, Dan Ravn, forklarer, at passagertallene ses i et bredere perspektiv.


- Det er en godkendt start. Letbanen har fra dag ét flyttet væsentligt flere rejsende over i den kollektive trafik, og vi ser eksempler på nye grupper, som tidligere nok havde valgt bilen. Det er rigtigt positivt, siger han og peger på, at FynBus siden letbanens start har udstedt op mod 6.500 nye rejsekort. 


- Det er langt flere end forventet. Også dét er et udtryk for, at der er en bevægelse i gang, fremfører Dan Ravn og fortsætter:


- Et andet væsentligt målepunkt for os er pålideligheden. Selv om vi havde en vanskelig start med en del driftsforstyrrelser, så fik vi alligevel afviklet 97 procent af alle planlagte kørsler den første måned - og 88 procent af togene kørte til tiden. Det er vi meget tilfredse med, selv om vi også vedgår, at en del passagerer havde ærligere oplevelser i perioden.


Dan Ravn siger også, at Odense Letbane stadig har lang vej på mange områder.


- Men vi har taget de første skridt, og for hver dag bliver letbanen en mere og mere integreret del af byens rytme. Selvfølgelig havde vi gerne set flere passagerer de første uger, men vi er også bevidste om, at der vil være en indkøringsperiode. Lige nu kan det se ud som om, at indsvingskurven i Odense bliver mere flad end det, vi har set i andre byer, men det er for tidligt at bedømme. De kommende måneder må vise, hvilken kurve vi kan forvente, siger Dan Ravn.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk flyselskab kåret som Bedste Europæiske Ruteflyselskab ved Danish Travel Awards
- Lufthavn i Karup mister sin forbindelse til København
- Lufthavnen i Aalborg er igen kåret som Danmarks bedste
- København får endnu en flyforbindelse til Polen
- Flyselskab havde flere forretningsrejsende med i september
- Tysk selskab sælger sine danske bus- og togaktiviteter
- Bro skal være verdens mest bæredygtige bro - ikke blot trafikmæssigt
- Trafikselskaberne får et ekstraordinært energi-tilskud på 140 millioner kroner
- Debatten om fremtidens klimarolle for fly er fordomsfuld og kørt af sporet
- Brint-elektrisk tog kørte 1.175 kilometer på en tankfuld
- Halvdelen oplever, at andre bilister kører for tæt på
- Passagertallet i september nåede tæt på 2019-niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst