Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn vil af med tomt containeroverskud

Onsdag 10. august 2022 kl: 10:21
Share  


Af: Redaktionen

Containerterminalerne i New York og New Jersey har mange tomme containere stående - for mange. Derfor indfører havnene et nyt kvartalsvist “container-ubalance-gebyr” som en del af havnenes bestræbelser på at skaffe plads til at håndtere fyldte containere

Container-ubalance-gebyret, der er rettet mod overskydende tomme containere, som opbevares i havnen i lange perioder, træder i kraft torsdag 1. september. Gebyret skal reducere antallet af overskydende tomme containere, der står på terminalerne og dermed frigøre kapacitet til containere, der er fyldt med importgods og skal videre ud til modtagerne.


Container-ubalance-gebyret vil blive opgjort kvartalsvis. Containerrederiernes udgående containervolumen skal svare til eller overstige 110 procent af deres indgående containervolumen i det pågældende kvartal - ellers vil de blive pålagt container-ubalance-gebyret, der er på 110 dollar pr. container. Indgående og udgående containere omfatter både lastede og tomme containere - dog ikke containere, der bliver transporteret på jernbane.


Havnene vil bruge indtægterne fra det nye gebyr til at kompensere for omkostningerne ved at tilvejebringe yderligere lagerkapacitet og andre udgifter, der påløber som følge af overskuddet af tomme containere. 


Ud over gebyret har havnene taget andre skridt til at håndtere de tomme containere - herunder 12 acres i Port Newark og Elizabeth-Port Authority Marine Terminal til midlertidig opbevaring af tomme containere og importcontainere, der kan stå i længere tid. Havnene er også ved at undersøge andre muligheder for yderligere oplagringsplads.


Containerterminalerne i New York og New Jersey og havnene som helhed har siden 2019 oplevet en markant vækst i godsmængderne - blandt andet på grund af omlægninger hos containerrederierne, hvor der er sket et skift mellem USA’s vestkyst til USA’s østkyst.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Undermineret kaj i Rønne bliver genopbygget
- Nyt pakhus åbner for stor udskibning
- Jernbaneløsning til eksport af kølegods til og fra Spanien skal lette flaskehalse i forsyningskæden
- Dansk containerproducent får ny direktør
- Seks nye containerskibe kan nedbringe CO2-udslippet med 800.000 ton årligt
- Søfartsstyrelsen åbner ny Brexit-pulje for danske maritime virksomheder
- Politisk erklæring skal bane vejen for grænseoverskridende transport af CO2 til geologisk lagring
- Skibsfartens hus fylder 100 år
- Nyt samarbejde mellem seks have skal hjælpe med at løse kapacitetsproblemer for europæisk havvind
- Fire rederier er indstillet til ny diversitetspris
- Tre indenrigsfærger får tilskud til grøn omstilling
- Danmark er knap trefjerdedele af vejen mod klimamålet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst