Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn vil af med tomt containeroverskud

Onsdag 10. august 2022 kl: 10:21
Af: Redaktionen

Containerterminalerne i New York og New Jersey har mange tomme containere stående - for mange. Derfor indfører havnene et nyt kvartalsvist “container-ubalance-gebyr” som en del af havnenes bestræbelser på at skaffe plads til at håndtere fyldte containere

Container-ubalance-gebyret, der er rettet mod overskydende tomme containere, som opbevares i havnen i lange perioder, træder i kraft torsdag 1. september. Gebyret skal reducere antallet af overskydende tomme containere, der står på terminalerne og dermed frigøre kapacitet til containere, der er fyldt med importgods og skal videre ud til modtagerne.


Container-ubalance-gebyret vil blive opgjort kvartalsvis. Containerrederiernes udgående containervolumen skal svare til eller overstige 110 procent af deres indgående containervolumen i det pågældende kvartal - ellers vil de blive pålagt container-ubalance-gebyret, der er på 110 dollar pr. container. Indgående og udgående containere omfatter både lastede og tomme containere - dog ikke containere, der bliver transporteret på jernbane.


Havnene vil bruge indtægterne fra det nye gebyr til at kompensere for omkostningerne ved at tilvejebringe yderligere lagerkapacitet og andre udgifter, der påløber som følge af overskuddet af tomme containere. 


Ud over gebyret har havnene taget andre skridt til at håndtere de tomme containere - herunder 12 acres i Port Newark og Elizabeth-Port Authority Marine Terminal til midlertidig opbevaring af tomme containere og importcontainere, der kan stå i længere tid. Havnene er også ved at undersøge andre muligheder for yderligere oplagringsplads.


Containerterminalerne i New York og New Jersey og havnene som helhed har siden 2019 oplevet en markant vækst i godsmængderne - blandt andet på grund af omlægninger hos containerrederierne, hvor der er sket et skift mellem USA’s vestkyst til USA’s østkyst.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst