Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kokain-smuglere brugte puslespil som narkoskjul

Onsdag 10. august 2022 kl: 09:39
Af: Redaktionen

To 28-årige mænd blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt henholdsvis fire og to års fængsel for at have indført knap et kilo kokain til landet med henblik på at sælge det videre til en større personkreds. Sagen startede i marts, hvor Toldstyrelsen havde opsnappet en mistænkelig pakkeforsendelse ved en kontrol i Kolding

Torsdag 24. marts i år fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Toldstyrelsen, der havde opsnappet en mistænkelig pakkeforsendelse ved en kontrol i Kolding. Pakken, der var på vej fra Holland til et afhentningssted i Aarhus, viste sig at indeholde en puslespilsæske, hvor der i stedet for brikker lå omkring et kilo kokain. 


Efterforskerne hos Østjyllands Politi erstattede kokainen med falsk narko og fulgte i det skjulte pakken. Derfor stod betjente parat ved den pakkeshop i Aarhus, hvor pakken skulle afhentes et par dage efter. Her hentede den ene af de 28-årige mænd pakken og på en p-plads i nærheden, overdrog han den til den anden 28-årige mand, inden de begge kort efter begge blev anholdt og senere varetægtsfængslet. 


Der var skrevet en kvindes navn og adresse på pakken, og den 28-årige, der hentede pakken, havde en fuldmagt med fra kvinden. Fuldmagten var dog forfalsket, og kvinden anede intet om, at hun på den måde var blevet brugt til det kriminelle foretagende. 
 

Fik penge for at hente pakke
I retten tirsdag erkendte den ene 28-årige, at han havde hentet pakken i pakkeshoppen for den anden 28-årige, som han kender. Den anden 28-årige forklarede, at en tredje person havde lovet ham nogle tusinde kroner for at fremskaffe pakken med kokain. Han ville dog ikke fortælle, hvem personen var. 


Den 28-årige, der hentede pakken, blev idømt to års ubetinget fængsel, mens den anden 28-årige blev idømt fire års fængsel, da vurderingen var, at han spillede en større rolle i indførelsen af de ulovlige stoffer.  


- Det var rigtig godt politiarbejde, der gjorde, at mændene stort set kunne tages på fersk gerning, og derfor var der også nogle ret klare beviser, der knyttede de to mænd til kokainen. Sagen er endnu et eksempel på, at sager, der handler om indsmugling eller salg af hård narko, betragtes som grov kriminalitet, der kan koste lange fængselsstraffe,  siger senioranklager Jakob Beyer. 


Begge mænd erkendte og modtog dommen. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst