Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tjenestehandlen trak eksporten op i juni

Tirsdag 9. august 2022 kl: 12:20
Af: Redaktionen

Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
Grafik og kilde: Danmarks Statistik

I juni steg den samlede eksport af varer og tjenester med 0,7 procent til 160 milliarder kroner, mens den samlede import faldt med 1,3 procent til 136 milliarder kroner. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik over handelsbalancen

Den samlede eksport er over de seneste tre måneder steget 7,9 procent, mens importen er steget 8,9 procent opgjort i løbende priser, når der korrigeres for normale sæsonudsving.


I juni 2022 var overskuddet på betalingsbalancen på 28,6 milliarder kroner i sæsonkorrigerede tal. Tjenestehandlen bidrog med 20,1 milliarder kroner, mens varerne bidrog med 4,0 milliarder kroner. Varer, der ikke krydser den danske grænse, bidrog positivt til overskuddet, mens varer, der krydser den danske grænse, bidrog negativt, ligesom tilfældet har været de seneste måneder. Det er primært en stigning i importen af brændsler, der har trukket overskuddet på varer, der krydser grænsen, ned.


Søtransporten bidrager markant til betalingsbalanceoverskuddet
I første halvår af 2022 lå betalingsbalanceoverskuddet på 131,9 milliarder kroner, hvilket er 40,6 milliarder kroner mere end i samme periode sidste år. 


Overskuddet på søtransport er steget med 64,8 milliarder kroner til 123,8 milliarder kroner i første halvår. Eksporten af søtransporttjenester steg med 73 procent til 251,8 milliarder kroner, mens importen steg med 47 procent til 128,0 milliarder kroner. De markant stigende niveauer for både eksport og import skal ses i lyset af en periode med stigende fragtrater.


Eksport af søtransporttjenester består primært af godstransport, mens det for importen både dækker over gods- og hjælpetjenester såsom lastning og lodsning samt kanal- og havneafgifter med videre.


Overskuddet på betalingsbalancens løbende poster er opjusteret med 3,2 milliarder kroner for januar-maj 2022 i forhold til seneste offentliggørelse. Indtægterne blev opjusteret med 3,3 milliarder kroner, mens udgifterne blev opjusteret med 0,1 milliarder kroner.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Trafikstyrelsen udarbejder havneatlas
- Fjordhavn skruer ned for forventningerne til årsresultatet
- Sydøstjyllands Politi indstiller efterforskningen i sag mod Kolding Kommune
- Havn i Østvendsyssel skal have fire nye bestyrelsesmedlemmer
- Hanstholm Havn kan blive en vigtig spiller for CO2-projekter
- Fem havne i Nordjylland kan spille en central rolle indenfor grøn omstilling
- Tysk transportkoncern udvider med terminalkøb sine aktiviteter i Holland
- Kulterminal lukker med ejerskifte
- Transportministre debaterer transport om mobilitet i social og regional sammenhæng
- Svensk storhavn holdt niveauet i første halvår
- Koncept til arktisk fregat er ingeniørkunst designet til operationer under barske forhold

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst