Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tjenestehandlen trak eksporten op i juni

Tirsdag 9. august 2022 kl: 12:20
Share  


Af: Redaktionen

Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
Grafik og kilde: Danmarks Statistik

I juni steg den samlede eksport af varer og tjenester med 0,7 procent til 160 milliarder kroner, mens den samlede import faldt med 1,3 procent til 136 milliarder kroner. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik over handelsbalancen

Den samlede eksport er over de seneste tre måneder steget 7,9 procent, mens importen er steget 8,9 procent opgjort i løbende priser, når der korrigeres for normale sæsonudsving.


I juni 2022 var overskuddet på betalingsbalancen på 28,6 milliarder kroner i sæsonkorrigerede tal. Tjenestehandlen bidrog med 20,1 milliarder kroner, mens varerne bidrog med 4,0 milliarder kroner. Varer, der ikke krydser den danske grænse, bidrog positivt til overskuddet, mens varer, der krydser den danske grænse, bidrog negativt, ligesom tilfældet har været de seneste måneder. Det er primært en stigning i importen af brændsler, der har trukket overskuddet på varer, der krydser grænsen, ned.


Søtransporten bidrager markant til betalingsbalanceoverskuddet
I første halvår af 2022 lå betalingsbalanceoverskuddet på 131,9 milliarder kroner, hvilket er 40,6 milliarder kroner mere end i samme periode sidste år. 


Overskuddet på søtransport er steget med 64,8 milliarder kroner til 123,8 milliarder kroner i første halvår. Eksporten af søtransporttjenester steg med 73 procent til 251,8 milliarder kroner, mens importen steg med 47 procent til 128,0 milliarder kroner. De markant stigende niveauer for både eksport og import skal ses i lyset af en periode med stigende fragtrater.


Eksport af søtransporttjenester består primært af godstransport, mens det for importen både dækker over gods- og hjælpetjenester såsom lastning og lodsning samt kanal- og havneafgifter med videre.


Overskuddet på betalingsbalancens løbende poster er opjusteret med 3,2 milliarder kroner for januar-maj 2022 i forhold til seneste offentliggørelse. Indtægterne blev opjusteret med 3,3 milliarder kroner, mens udgifterne blev opjusteret med 0,1 milliarder kroner.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Undermineret kaj i Rønne bliver genopbygget
- Nyt pakhus åbner for stor udskibning
- Jernbaneløsning til eksport af kølegods til og fra Spanien skal lette flaskehalse i forsyningskæden
- Dansk containerproducent får ny direktør
- Seks nye containerskibe kan nedbringe CO2-udslippet med 800.000 ton årligt
- Søfartsstyrelsen åbner ny Brexit-pulje for danske maritime virksomheder
- Politisk erklæring skal bane vejen for grænseoverskridende transport af CO2 til geologisk lagring
- Skibsfartens hus fylder 100 år
- Nyt samarbejde mellem seks have skal hjælpe med at løse kapacitetsproblemer for europæisk havvind
- Fire rederier er indstillet til ny diversitetspris
- Tre indenrigsfærger får tilskud til grøn omstilling
- Danmark er knap trefjerdedele af vejen mod klimamålet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst