Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Containerterminal får fornyet sit grønne certifikat

Mandag 8. august 2022 kl: 12:09
Af: Redaktionen

Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA)’s Container Terminal Altenwerder (CTA) har fået fornyet sin certificering som klimaneutral virksomhed fra TÜV Nord

I 2019 var Container Terminal Altenwerder (CTA) den første containerhåndteringsvirksomhed i verden, der modtog en certificering som klimaneutral. 


- CTAs fornyede certificering demonstrerer endnu en gang terminalens innovative styrke. Selvom vi allerede i år fejrer CTA’s 20 års jubilæum, er vi meget stolte over, at terminalen har været anset for at være en pioner for innovation og bæredygtighed i sektoren siden 2002 og løbende udvikles yderligere, siger Angela Titzrath, der er formad for HHLA’s bestyrelse.


- Vores teknologiske ekspertise samt proceseffektivitet gør klimaneutral containerhåndtering mulig, og vi rykker dermed tættere på vores mål om at blive klimaneutrale i hele koncernen i 2040, siger hun videre.


I løbet af den certificerede periode fra januar til december 2021 faldt CTA’s CO2-udledning med 26,3 procent til cirka 11.000 ton. Udvikling skyldtes især en betydelig reduktion i dieselforbruget som følge af en igangværende omstilling til fuldelektriske automatiserede køretøjer (AGV'er). Næsten 90 procent af AGV'erne i drift hos CTA kører i dag på grøn strøm i stedet for diesel. 
Inden 2023 forventes alle AGV'er at blive omdannet til at få energi fra hurtigopladede lithium-ion-batterier. De 14 containerportalkraner, der håndterer losning og lastning af skibe, er sammen med 52  portalkraner på containerområdet på land containerlagerblokkene og de fire skinneportalkraner drevet af grøn strøm.

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Arbejdsretten frikender rederiorganisation for overenskomst­brud
- Et af to skole skibe har fået penge til to togter næste år
- Batterifærge til Femern-forbindelse er sat i søen
- Containerhåndteringen i Københavns containerterminal kører fossilfri
- Havn holdt åbent havnehus i årets sidste novemberweekend
- Bestyrelse vil omdanne landets største erhvervshavn til aktieselskab
- Tiltrængt, at der kommer øget fart på de grønne beslutninger
- Godt nyt for skibsfarten, at EU-Parlamentet afviser brug af ”Carbon Correction Factor”
- Beskæftigelsesministeren kommenterer lønmodtagerbeskæftigelsen
- Antallet af lønmodtagere er steget med godt en procent på et år
- Ny viden om monsterbølger kan øge sikkerheden til søs
- Ny EU-aftale om affaldstransporter kan betyde mindre miljøbelastende ophugning af skibe

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst