Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Noget er helt i Hegnet - V8'eren kommer fra Hegnet

Tirsdag 2. august 2022 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

Noget er helt i Hegnet - V8'eren kommer fra Hegnet

Vognmand Morten Dahl har haft fod under eget instrumentbord siden 2020. Men da han er søn af vognmand Kurt Dahl, der drev KD Transport på den lille ø Fur i Limfjorden i mange år, er historien meget længere. Morten Dahl, der holder til i den lille by Hegnet cirka 20 kilometer nord for Skive, har med et nyt syv-akslet vogntog, fornyligt taget hul på et nyt kapitel i sin historie

Ligesom sin far sværger Morten Dahl til svenske lastbiler. Han råder i dag over seks lastbiler fra Södertälje i det østlige Sverige og to fra Göteborg i det vestlige Sverige. For nylig blev flåden beriget med tre-akslet østsvensk Scania R 770 B6x2*4 med en fire-akslet påhængsvogn og opbygning fra Skelhøje Vognfabrik, der skal bruges til kørsel med korn og foderstoffer i hele Danmark.


Den nye 770’er er leveret af lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted. Der er på vanlig vis kræset for detaljerne, så det nye vogntog er blevet så effektivt som muligt. Som et par eksempler blandt mange gælder det Ecotop automatpresenninger for at effektivisere lastning og losning, alu-fælge hele vejen rundt for at øge nyttelasten samt lukkede sideskørter på både forvogn og påhængsvogn for at gøre vogntoget nemt at rengøre. Når det gælder Scania-chassiset, er der sat kryds ved stort set alt komfort- og sikkerhedsudstyr fra Scania-fabrikken - plus lidt ekstra komforthygge fra BJ Autopolstring i Padborg. Under gulvet i førerhuset ligger der en 16,4 liters V8’er der yder op til  770 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 3.700 Nm. Derefter ffølger en 14-trins gearkasse med integreret retarder samt enkeltreduceret bagtøj med 2,87:1 i udveksling.


Ud over at have leveret bilen har Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted også sørget for økonomisk tryghed og overblik til vognmanden fra Hegnet ved at skræddersy en servicekontrakt på op til 8 år/1 million kilometer med udvidet drivlinedækning til bilen. 
 

Ud over transport af korn og foderstoffer beskæftiger Morten Dahl sig også med kran-/grabkørsel, transport af flis, bark, savsmuld o.lign. med walking floor-trailere samt transport af sand og grus.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chauffør i bulgarsk lastbil gjorde sig uheldigt bemærket
- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Fynsk Vognmand har givet chauffør et nyt vogntog mellem hænderne
- Antallet af nyregistrerede el-lastbiler er mere end fordoblet
- Forskellen mellem første og andenpladsen blev 27
- Volvo Trucks ligger forrest efter syv måneder
- Franske varebiler skal kunne konverteres fra diesel og benzin til el
- Bilisterne har sat farten ned på motorvejene
- Link-trailer skal være en del af en distributionskæde
- Bestanden af 3,5 tons varebiler er vokset med 66 procent
- Bestanden af lette lastbiler svinder ind
- Amerikansk pakkedistributør vil købe udbyder af sundhedslogistik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst