Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Noget er helt i Hegnet - V8'eren kommer fra Hegnet

Tirsdag 2. august 2022 kl: 08:00
Af: Redaktionen

Noget er helt i Hegnet - V8'eren kommer fra Hegnet

Vognmand Morten Dahl har haft fod under eget instrumentbord siden 2020. Men da han er søn af vognmand Kurt Dahl, der drev KD Transport på den lille ø Fur i Limfjorden i mange år, er historien meget længere. Morten Dahl, der holder til i den lille by Hegnet cirka 20 kilometer nord for Skive, har med et nyt syv-akslet vogntog, fornyligt taget hul på et nyt kapitel i sin historie

Ligesom sin far sværger Morten Dahl til svenske lastbiler. Han råder i dag over seks lastbiler fra Södertälje i det østlige Sverige og to fra Göteborg i det vestlige Sverige. For nylig blev flåden beriget med tre-akslet østsvensk Scania R 770 B6x2*4 med en fire-akslet påhængsvogn og opbygning fra Skelhøje Vognfabrik, der skal bruges til kørsel med korn og foderstoffer i hele Danmark.


Den nye 770’er er leveret af lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted. Der er på vanlig vis kræset for detaljerne, så det nye vogntog er blevet så effektivt som muligt. Som et par eksempler blandt mange gælder det Ecotop automatpresenninger for at effektivisere lastning og losning, alu-fælge hele vejen rundt for at øge nyttelasten samt lukkede sideskørter på både forvogn og påhængsvogn for at gøre vogntoget nemt at rengøre. Når det gælder Scania-chassiset, er der sat kryds ved stort set alt komfort- og sikkerhedsudstyr fra Scania-fabrikken - plus lidt ekstra komforthygge fra BJ Autopolstring i Padborg. Under gulvet i førerhuset ligger der en 16,4 liters V8’er der yder op til  770 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 3.700 Nm. Derefter ffølger en 14-trins gearkasse med integreret retarder samt enkeltreduceret bagtøj med 2,87:1 i udveksling.


Ud over at have leveret bilen har Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted også sørget for økonomisk tryghed og overblik til vognmanden fra Hegnet ved at skræddersy en servicekontrakt på op til 8 år/1 million kilometer med udvidet drivlinedækning til bilen. 
 

Ud over transport af korn og foderstoffer beskæftiger Morten Dahl sig også med kran-/grabkørsel, transport af flis, bark, savsmuld o.lign. med walking floor-trailere samt transport af sand og grus.

Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Færdselsstyrelsen sender bekendtgørelse om cabotagekørsel i høring
- Paris kom til Randers i en T-udgave
- 65-årig mand kørte ind i parkeret lastbil
- Terminal får 28 nye ladepunkter til mindre distributionsbiler
- El-lastbil kører ud fra ny terminal i Norge
- Politiet sætter særligt fokus på de bløde trafikanter i denne uge
- Logistikvirksomhed i Greve har taget fat i en ny tre-akslet kølebil
- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Svensk lastbil var knap fem procent bedre til at spare på brændstoffet
- Politiet tjekkede lastbiler på motorvej i Sønderjylland - og veje i nærheden
- Fredag 22. september 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politisk flertal i Aarhus sætter gang i grøn mobilitetsplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst