Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Polsk busproducent har fået ordre på el-bus nummer 2.000

Torsdag 28. juli 2022 kl: 12:00
Share  


Af: Redaktionen

Busproducenten Solaris, der har hovedsæde i Polen og i 2018 blev en del af spanske CAF, har passeret el-bus nummer 2.000 i ordrebogen. De mange Urbino electric-modeller er blevet bestilt af operatører i over 140 byer i Europa fordelt på 21 lande - deriblandt Danmark

I forbindelse med ordren, der omfattede Urbino electric nummer 2.000, peger Solars på, at der er sket en voldsom stigning i efterspørgslen efter el-busser de seneste 10 år. Hvor der i 2012 blev sendt 15 el-busser ud på gaderne i Vesteuropa, var hver fjerde leverede bus i 2021 en el-bus.


De 2.000 el-busser fra Solaris er blever bestilt af operatører i over 140 byer i 21 lande i Europa. Ud af de 2.000 el-busser er over 1.300 leveret, mens de øvrige 700 busser vil blive prodiceret og leveret i år og de følgende år.


Solaris begyndte på sin batteri-elektriske busproduktion i 2011, hvor den første 8,9 meter Urbino electric blev lanceret. Urbino 12 electric er blevet produceret siden 2012. Året efter lancerede Solaris ledbussen Urbino 18 electric. I 2019 udviklede Solaris en platform for den flerledede bus, Urbino 24 electric. Og i 2020 præsenterede Solaris en Urbino 15 LE electric som den første intercity e-bus i sit elektriske busprogram. Sidste år - ti år efter den første elektriske bus-lancering - kom så efterfølgeren til den første 8,9 meter Urbino electric, Urbino 9 LE electric.


Solaris har i dag en produktionskapacitet på 1.500 busser årligt - omkring halvdelen er med hel- eller delvis elektrisk drivline.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Det bliver dyrere at køre uden billet i det sydlige Jylland
- Bilisterne har sat farten ned på motorvejene
- Letbane kørte med flere passagerer end de tilsvarende busser
- FynBus tilbyder gratis rejse med bus og letbane i weekenden
- Udbud åbner for over 200 el-busser på Sjælland
- Politiet fandt narko hos buspassager
- Trafikselskab har fået ny kommerciel direktør
- Antallet af erhvervsparkeringer i København er faldet med 25 procent
- Mæns udgør 90 procent af de sigtede for kørsel i påvirket tilstand
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst