Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Torsdag 21. juli 2022 kl: 08:11
Share  


Af: Redaktionen

Den 5,5-årige overenskomst, som SAS og piloternes nordiske organisationer indgik mandag aften, er den eneste, der gælder i SAS uanset, om man flyver som pilot i moderselskabet SAS elller i datterselskaberne

- Piloterne har med den nye overenskomst fået en garanti for, at de er en del af fremtiden i SAS, og at SAS ikke vil oprette nye datterselskaber på andre vilkår end dem, som er aftalt med Dansk Pilotforening. Det er helt i tråd med den måde, vi har tradition for at samarbejde på i Danmark og i resten af Skandinavien, og det viser den danske models styrke, siger Keld Bækkelund Hansen, der er forhandlingschef i Dansk Metal.


Piloterne er meget tilfredse med den nye aftale, som sikrer, at de piloter, som blev opsagt under corona-pandemien genansættes. Dansk Metal fremhæver, at piloternes krav er blevet imødekommet.


- Piloterne er SAS - helt ind i hjertet. De har været meget loyale over for SAS, strakt sig meget langt og givet en stor håndsrækning for at hjælpe deres arbejdsplads i en svær tid. Det har de gjort før og gør det nu igen med besparelser på løn, ferie og forøget arbejdstid, påpeger Keld Bækkelund Hansen.


Han fremhæver, at piloterne ved at indgå den nye overenskomst hjælper SAS igennem en svær tid ved at øge selskabets konkurrenceevne. Den nye overenskomstaftale er gældende frem til september 2027.


- Det har været et langt forløb. Vi har været i gang i over otte måneder, hvor vi har oplevet mange bump på vejen. Så meget desto mere er det glædeligt, at der nu er landet en aftale, så danskerne kan komme på sommerferie og vores opsagte kollegaer får deres job tilbage, siger Henrik Thyregod, der er formand i Dansk Pilotforening.


Den indgåede aftale skal godkendes af piloterne og SAS' bagland - blandt andet af amerikanske investorer - inden den kan træde i kraft. Bliver den ikke godkendt, kan det ende med en ny konflikt.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Norsk flyselskab kåret som Bedste Europæiske Ruteflyselskab ved Danish Travel Awards
- Lufthavn i Karup mister sin forbindelse til København
- Lufthavnen i Aalborg er igen kåret som Danmarks bedste
- København får endnu en flyforbindelse til Polen
- Flyselskab havde flere forretningsrejsende med i september
- Debatten om fremtidens klimarolle for fly er fordomsfuld og kørt af sporet
- Passagertallet i september nåede tæt på 2019-niveau
- Kapitalfond sælger luftfragtvirksomhed
- Toldere fandt over 1,7 millioner kroner i kontanter i bagage
- Amerikansk pakkedistributør sætter kvinde i spidsen for europæiske aktiviteter
- Københavns Lufthavn genererer 95,7 milliarder kroner og 23.000 job i Greater Copenhagen
- Ekspresfragt-koncern justerer sine priser opad'

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst