Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Evaluering af forsøgsordning med selvkørende motorkøretøjer er færdig

Onsdag 6. juli 2022 kl: 10:54
Share  


Af: Redaktionen

For fem år siden trådte færdselslovens regler om forsøgsordning med selvkørende motorkøretøjer i kraft. Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen har udarbejdet en evaluering af ordningen. I evalueringen anbefaler Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen, at den nuværende forsøgsordning i det store hele fortsættes med tilpasninger. Evalueringen skal danne grundlag for videre drøftelser af fremtiden for udvikling for selvkørende motorkøretøjer i Danmark

Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen vurderer i evalueringen, at forsøgsordningen fortsat er relevant, men at der også kan være behov for løbende at justere i forsøgsordningen. Evalueringen viser dog også, at den teknologiske udvikling ikke er gået så hurtig som forventet.


Under forsøgsordningen har der indtil videre været udført fire forsøg. Disse forsøg har ikke medført uheld. De foreløbige erfaringer har således ikke sået tvivl om, at forsøg med selvkørende motorkøretøjer kan gennemføres færdselssikkerhedsmæssigt forsvarligt under forsøgsordningen.


Ved en ændring i færdselsloven i 2017 gjorde den daværende transportminister det muligt at lave en forsøgsordning med selvkørende motorkøretøjer - eksempelvis busser og biler. Forsøgsordningen har fungeret som test af ny teknologi og de muligheder for nye transportformer, det åbner for. 


I lovforslaget fra 2017 om ændring af færdselsloven for forsøgsordningen om selvkørende motorkøretøjer følger det, at senest fem år efter, at forsøgsordningen er trådt i kraft, skal der udarbejdes en konkluderende evaluering af ordningen, som danner grundlag for en politisk stillingtagen til, om ordningen skal fortsætte uændret, skal ophæves eller skal danne grundlag for en permanent regulering af kørsel med selvkørende motorkøretøjer i Danmark.


Efter sommer inviteres Folketingets transportordførere til en drøftelse af evalueringen, og hvad udviklingen i forhold til selvkørende motorkøretøjer i Danmark skal være.


Interesserede kan hente evalueringen her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chauffør i bulgarsk lastbil gjorde sig uheldigt bemærket
- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Fynsk Vognmand har givet chauffør et nyt vogntog mellem hænderne
- Antallet af nyregistrerede el-lastbiler er mere end fordoblet
- Forskellen mellem første og andenpladsen blev 27
- Volvo Trucks ligger forrest efter syv måneder
- Franske varebiler skal kunne konverteres fra diesel og benzin til el
- Bilisterne har sat farten ned på motorvejene
- Link-trailer skal være en del af en distributionskæde
- Bestanden af 3,5 tons varebiler er vokset med 66 procent
- Bestanden af lette lastbiler svinder ind
- Amerikansk pakkedistributør vil købe udbyder af sundhedslogistik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst