Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færge- og fiskerihavn i Vendsyssel topper kort over fremtidens CO2- og brint-infrastruktur

Tirsdag 5. juli 2022 kl: 12:51
Share  


Af: Redaktionen

Færge- og fiskerihavn i Vendsyssel topper kort over fremtidens CO2- og brint-infrastruktur

CCS- og PtX-projekter skyder op over hele landet. I en oversigt over oplagte steder at etablere infrastruktur til transport af brint og CO2 ligger Hirtshals i toppen blandt otte danske havnebyer

Evida, der driver det nationale gasdistributionsnetværk, har kortlagt, hvor kommende CCS- og PtX-anlæg bedst placeres. Rapporten konkluderer, at otte danske havnebyer er oplagte, fordi der allerede er udviklingsprojekter i gang, som vil betyde stort behov for infrastruktur til brint eller CO2. De otte havnebyer er i prioriteret rækkefølge Hirtshals, Hanstholm, Aalborg, Hobro, Skive, Trekantområdet, København og Esbjerg.


I Hirtshals, hvor man arbejder med at optimere rammebetingelser og værditilbud på Hirtshals Havn gennem nye grønne energiløsninger, sektorkobling og cirkulær økonomi, er direktør Steen Hintze fra Greenport North glad for placeringen på toppen.


- Det er lige det, der skal til. En national infrastruktur for brint og CO2 er en vigtig forudsætning for at gøre Hirtshals til et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn brint til fremtidens brændstoffer gennem PtX. Såvel infrastrukturen til brint og CO2 som den grønne strøm fra vindmøller er afgørende for realisering af planerne om at gøre Hirtshals Havn til Europas grønneste havn, siger han. 


Hirtshals Havn er er en del af hovednettet i EU’s transeuropæiske transportnetværk, og der går årligt omkring 700.000 personbiler og 150.000 lastvognstrailere med gods gennem havnen. 


- Omstillingen af den store trafikmængde til grønne brændstoffer vil ikke alene betyde et væsentligt bidrag til den nationale klimamålsætning. Ambitionen om produktion af metanol i størrelsesordenen 100 millioner liter om året vil også give en årlig omsætning på 5 milliarder kroner i Hjørring Kommune, påpeger Steen Hintze. 


Evida's rangering af de otte danske havnebyer kan læses her: 

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udbud åbner for over 200 el-busser på Sjælland
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald
- Containerterminal får fornyet sit grønne certifikat
- Fredag 5. august 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Aarhus får flere el-busser
- Politiet i Østjylland fik tre anmeldelser om dieseltyveri
- Brintelektriske lastbiler skal sættes ind i to områder i Tyskland
- Energistyrelsen har valgt rådgiver til Nordsøens kommende energiø
- Statens veje har snart kun LED-belysning
- FN-organiseret aktion skal forhindre olieudslip fra forladt olietanker
- Svensk industri-koncern vil producere batterier i Sverige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst