Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM OVERSKYDENDE PULJEPENGE:

Brug dem til at støtte indkøb af "grønne" køretøjer

Tirsdag 5. juli 2022 kl: 12:02
Share  


Af: Redaktionen

Vejdirektoratet har uddelt 45,9 millioner kroner til grøn tank- og ladeinfrastruktur til taxier, busser og lastbiler. Men efter uddelingen var der, som vi her på transportnyhederne.dk kunne fortælle mandag, 25 millioner kroner tilbage i puljekassen. Transportorganisationen ITD foreslår nu, at pengende bruges til at støtte vognmænd, når de skal investere i grønne køretøjer - eksempelvis elektriske lastbiler

ITD peger på, at det er positivt, at transportbranchen får støtte til eksempelvis ladestandere i virksomhederne. Men med 25 millioner kroner tilbage i puljen, opfordrer ITD til, at fremtidig støtte til ladeinfrastruktur kombineres med støtte til indkøb af grønne køretøjer.


ITD mener, at myndighederne har stillet for store krav til at kunne få uddelt alle midler fra puljen.


- Vi er selvfølgelig glade for, at der nu er støttemidler på vej til en række virksomheder, som nu kan etablere tank- og ladeinfrastruktur hjemme på matriklen. Men udmøntningen af puljen kan være et tegn på, at kriterierne har været for hårde eller skal skrues sammen på en anden måde, siger Caroline Brüel, der er chefkonsulent i ITD og fortsætter:
 

- For når man ikke kan udmønte de relativt få midler, der er afsat til grøn omstilling af den tunge transport, så skal det selvfølgelig gøres mere attraktivt at få tildelt midlerne, for behovet er jo kæmpestort - især med den  nye kørselsafgift på vej i 2025. Derfor bør vognmændene få mulighed for også at søge støtte til indkøb af de køretøjer, der skal bruge ladeinfrastrukturen.


ITD mener også, at den manglende udmøntning af puljen til grøn drivmiddelinfrastruktur viser, at støtteprocenten har været for lav.

 
- Et af kriterierne var, at kun 25 procent af meromkostningerne kunne dækkes af puljen. Men i Tyskland kan virksomhederne søge 80 procent af meromkostningerne, og her har de ikke problemer med at udmønte midler. Vi ser det umiddelbart som et tegn på, at kriterierne er for hårde til, at erhvervet har kunne investere de midler, der kræves for at opnå støtten. Og den største investering ligger øvrigt i de grønne lastbiler, og det gør omstillingen meget svær for langt de fleste vognmænd, siger Caroline Brüel.
 

ITD ser nu frem til den kommende strategi for grøn drivmiddelinfrastruktur til den tunge transport, som forventes senere på året.
 

- Et helt nyt grønt transportsystem i Danmark kalder på langt større grad af samtænkning på tværs af myndigheder. Det er en naturlig konsekvens af, at hele værdikæden for transportvirksomhederne. Den tunge vejtransport er jo et erhverv, der kalder på en samtænkning mellem puljer til køretøjer og infrastruktur. Det håber vi transportministeren viser med den kommende drivmiddelstrategi, siger Caroline Brüel.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bilist kørte ind i en modkørende personbil og en lastbil
- Bilist ringede til politiet og fortalte slingrende lastbil
- Fredericia-virksomhed bliver nordisk servicepartner for specialist i LPG-tankvogne
- Lastbil var for høj til lav bro i Vejle
- Kokain-smuglere brugte puslespil som narkoskjul
- Mæns udgør 90 procent af de sigtede for kørsel i påvirket tilstand
- Ny bekendtgørelse om kørsel med lommevogne med sættevogne i Danmark er sendt i høring
- Kranproducent har skiftet direktør
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst