Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM AFTALE OM ØGET KAPACITET:

Det er en af de største kapacitetsforbedringer i 50 år

Tirsdag 28. juni 2022 kl: 09:38
Af: Redaktionen

Erik Østergaard, der er administrerende direktør i vognmandsorganisationen DTL og stærk kritisk over for den kilometerbaserede og CO2-afhængige vejafgift, som S-Regerigen forhandlede på plads med SF, Radikale og Enhedslisten i sidste uge, og som skal træde i kraft 1. januar, tager med tilfredshed mod den del af aftalen, der omfatter øget kapacitet og som politikerne har vedtaget for at give transporterhvervet noget den anden vej

Politikerne bag aftalen er blevet enige om en række betydelige produktivitetsforbedringer for landtransport, som skal komme frem ved ændrer de nationale regler om lastbilers vægt og dimensioner.


- Her er der tale om pæne forbedringer af transportkapaciteten. Det er efter min vurdering samlet set en af de største kapacitetsforbedringer af materiel til vejgods i de seneste 50 år. Danmark vil være helt fremme i skoene, og så vil de erhvervsøkonomiske konsekvenser af kørselsafgiften blive omkring en milliard kroner mindre. 


Bør træde i kraft ved årsskiftet
- Vi er opmærksomme på, at der i dette forlig ikke som ønsket er medtaget to ton ekstra totalvægt på de syv-akslede vogntog. Men det er en sag, som vi vil arbejde på over for ministeriet. For der er meget store CO2 besparelser på den konto.  


- Jeg er i øvrigt fuldstændig enig med transportminister Trine Bramsen (S) i, at vi står i en situation, hvor der allerede nu er mangel på chauffører, og hvor vi ved, at vi skal spare på de fossile brændstoffer i de kommende år. Både af hensyn til klimaet og vores afhængighed af olie. Derfor må forbedringerne også indføres så hurtigt som overhovedet muligt - gerne allerede fra årsskiftet, siger Erik Østergaard.


DTL's administrerende direktør fremhæver, at DTL gennem forhandlingsforløbet har skubbet kraftigt på for at få politikerne til at tage netop kapacitetsforbedringerne op i tilknytning til afgiftsdrøftelserne.  



Interesserede kan læse aftalen her:


Interesserede kan se et fakta-ark om aftalen her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst