Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny overenskomstperiode træder i kraft 1. juli

Torsdag 23. juni 2022 kl: 13:48
Share  


Af: Redaktionen

Arbejdsgiverorganisationen, ITD Arbejdsgiver, og den faglige organisation, Krifa, aftalte sidste år en to-årig overenskomst. Den anden overenskomstperiode træder i kraft fredag 1. juli 2022 og indebærer blandt andet en forhøjelse af antallet af trivselsdage

Den nye overenskomstperiode betyder en mindre lønfremskrivning for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, kan  der lokalt ude på virksomhederne aftales en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre. Den mindre lønfremskrivning skyldes, at en del af periodens stigning er udmøntet ved, at antallet af trivselsdage som noget nyt øges fra fem til ti årlige trivselsdage. Ønsker en medarbejder ikke at afholde alle trivselsdagene, er det fortsat muligt lokalt at aftale, at trivselsdagene løbende udbetales.

 
Direktør for ITD Arbejdsgiver, Jane Aakjær Madsen, er tilfreds med aftalen.


- I andet år af den igangværende overenskomstperiode, bærer ændringerne præg af vores samarbejde med Krifa omkring trivsel. Det har været vigtigt for os at sikre, at der fortsat er fuld fleksibilitet i forhold til, om den enkelte ønsker yderligere frihed eller omregning til løn, siger hun.


ITD Arbejdsgiver fremhæver, at overenskomsten med Krifa bygger på en høj grad af dialog - både lokalt på virksomhederne under overenskomsten samt mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver. Overenskomsten giver mulighed for medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, der åbner for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid. 
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chauffør i bulgarsk lastbil gjorde sig uheldigt bemærket
- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Fynsk Vognmand har givet chauffør et nyt vogntog mellem hænderne
- Antallet af nyregistrerede el-lastbiler er mere end fordoblet
- Forskellen mellem første og andenpladsen blev 27
- Volvo Trucks ligger forrest efter syv måneder
- Franske varebiler skal kunne konverteres fra diesel og benzin til el
- Bilisterne har sat farten ned på motorvejene
- Link-trailer skal være en del af en distributionskæde
- Bestanden af 3,5 tons varebiler er vokset med 66 procent
- Bestanden af lette lastbiler svinder ind
- Amerikansk pakkedistributør vil købe udbyder af sundhedslogistik

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst