Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn på Djursland bliver officiel vært for stor luftfartskonference

Onsdag 22. juni 2022 kl: 11:09
Share  


Af: Redaktionen

Lufthavn på Djursland bliver officiel vært for stor luftfartskonference

Den største luftfartskonference på europæisk jord bliver afholdt i Aarhus i 2024. Routes Europe 2024 giver Aarhus Airport og Aarhus en særlig mulighed for at komme på verdenskortet

Routes Europe 2024 ventes at få 1.200 deltagere, når nøgleaktører i den internationale luftbårne infrastruktur mødes ved den største europæiske konference og udstilling inden for luftfart- og lufthavnsindustriens i 2024. I tæt samarbejde med Aarhus by og VisitAarhus står Aarhus Airport som vært for konferencen, hvor flyselskaber, lufthavne og destinationer mødes for at knytte relationer og skabe nye rutesamarbejder på tværs af lande. 


Værtskabet er et led i Aarhus Airport’s charmeoffensiv over for fremtidige internationale samarbejdspartnere, der får mulighed for opleve Jyllands hovedstad og ikke mindst Aarhus Airport i sin totalmoderniserede internationale udgave. For ledelsen i Aarhus Airport er Routes Europe 2024 en strategisk prioritering og mulig gamechanger, der vil geare op for lufthavnens samarbejde med internationale flyselskaber.


- Værtskabet for Routes Europe 2024 er i tråd med vores ambition om at udbygge lufthavnens stadigt voksende rutenetværk. Der er en pæn andel af især forretningsrejsende i vores optageområde, som i dag flyver ud af Hamburg og København, og dem ønsker vi at imødekomme med direkte ruter i fremtiden. Routes Europe 2024 vil øge kendskabet til Aarhus’ unikke geografiske placering i Jylland og det klækkelige potentiale, der ligger i det globale businessmiljø, der er forankret i Østjylland, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.


Borgmesteren i Aarhus betragter begivenheden som et vidtåbent vindue ud mod verden. 


- Luftfartsindustriens europæiske topmøde er en betydningsfuld begivenhed i dansk luftfarts historie og i promoveringen af Danmark og Aarhus på europæisk plan. Begivenheden vil løfte byens fremtidsudsigter som en direkte destination samt skærpe opmærksomheden omkring Danmarks næststørste by som økonomisk vækstcenter. Det vil styrke sammenhængskraften mellem Aarhus og resten af verden samt skabe resultater med effekt langt ind i fremtiden, siger Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune.


Europas førende lufthavne og destinationer har konkurreret om at blive vært for Routes Europe, siden den blev afholdt for første gang i 2006. Tidligere har Belfast, Warszawa og Bergen været værtsbyer for konferencen, der er en af de vigtigste mødeplatforme for flyselskaber, lufthavne og destinationer i forbindelse med planlægning af fremtidige rutesamarbejder. Der forventes over 1.200 deltagere fra over 65 lande til konferencen, der arrangeres i samarbejde med organisationen Routes.


- Aarhus er kåret som den tredje mest bæredygtige destination i verden på GDS Index 2021 og er fokuseret på at drive økonomisk vækst og turisme til Danmarks næststørste by. Routes Europe vil fungere som en kritisk katalysator for Jyllands største passagerpotentiale, og vi er glade for at sætte strøm til den økonomiske udvikling og lokale beskæftigelse i tæt samarbejde med Aarhus-teamet, siger Steven Small, som er director of events at Routes.
Aarhusregionens turismeorganisation, VisitAarhus, ser også frem til at vise byens meritter til de internationale gæster.

- Vi glæder os meget til at præsentere Aarhusregionen over for de vigtigste beslutningstagere i luftfartbranchen. Kendskab og tilgængelighed er nøgleord for en voksende international turisme, og konferencen booster begge dele. Aarhus er i top-25 over verdens mest eftertragtede konferencebyer, og vi vil bidrage til, at gæsterne ved Routes Europe 2024 får en fantastisk oplevelse i Aarhus, som vil sætte positive spor, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.


Aarhus er udvalgt som værtsby for Routes Europe i 2024 efter hård konkurrence fra andre attraktive storbyer i Europa. De præcise datoer for konferencen vil blive offentliggjort i 2023.Tekst til billedet øverst:

Den største konference inden for luftfart lander i Aarhus i 2024 og vil give medvind i luftrummet for Aarhus Airport. Fra venstre Brian Worm, Jacob Bundsgaard, Steven Small og Pia Lange Christensen. (Foto:Aarhus Airport)

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Norsk flyselskab fløj med flere i juli og kom tæt på før corona-tiden
- Midtjylland får fragtforbindelse over Atlanten
- Tysk flyselskab åbner for bæredygtig transport
- Passagertal i juli kom tæt på 2019-højden
- Norske lufthavne betjente 5,1 millioner passagerer i juni
- Spansk flypersonale i irsk lavprisselskab vil blive udtaget til strejke
- Ansatte i tysk flyselskab har nedlagt arbejdet
- Transportkoncern lægger milliarder til kvartalsresultat
- Datterselskaber's ansatte kan fortsætte på deres overenskomster
- Derfor skal du ikke hævne dig på SAS efter strejken
- Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst