Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sidste Grønlandsskib sejler fra Aalborg i dag

Onsdag 22. juni 2022 kl: 10:23
Share  


Af: Redaktionen

Sidste Grønlandsskib sejler fra Aalborg i dag

Når det sidste Grønlandsskib fra Royal Arctic Line lægger fra kaj i Aalborg onsdag, er det et farvel til knap 50 års parløb mellem Royal Arctic Line og Aalborg Havn. Basishavn-aftalen har gennem årene haft afgørende indflydelse på både Royal Arctic Line og Port of Aalborg, som i dag er Aalborg Havn's officielle navn, men både rederiet, hvis skibe fremover fast vil anløbe Aarhus, og havnen ved Limfjorden, ser stort potentiale i de nye muligheder, der åbner sig

Selvom Royal Arctic Line har sidste afgang fra Aalborg onsdag, vil rederiet indtil udgangen af 2022 fortsat have mandskab til stede i Aalborg, som vil betjene egne og havnens kunder på containerterminalen og det tilhørende værksted.


- Der forestår et stykke praktisk arbejde med at pakke sammen og levere faciliteterne tilbage til Port of Aalborg i den aftalte stand. Efter udløb af basishavn-aftalen 31. december vil vi dog fortsat have vores danske hovedkontor i Aalborg med salg, kundeservice samt skibsteknisk og administrativt personale. Det drejer sig om ca. 40 medarbejdere, siger Verner Hammeken, der er administrerende direktør hos Royal Arctic Line A/S.


Ny havnestruktur i Grønland
Royal Arctic Line har valgt at ændre sin havnestruktur således, at Sikuki havn i Nuuk bliver rederiets eneste basishavn. Samtidig er Aarhus havn blevet udpeget som rederiets faste anløbshavn i Danmark fremover.


- Vores VSA-partner, som er det islandske rederi Eimskip, er også etableret i denne havn. Derudover er det et strategisk skift, idet Royal Arctic Line skifter fra et koncept med en specialindrettet terminal i Aalborg, som vi selv har drevet, til en generisk betjening på en terminal i Aarhus med mange brugere, siger Verner Hammeken.


Fokus på at styrke nordjyske virksomheder
Port of Aalborg, som ejer terminalen i Aalborg, omlægger også strategien, når Royal Arctic Line ikke længere er fast terminaloperatør. Fremover vil der være fuldt fokus på at betjene og styrke det nordjyske erhvervsliv og det nordjyske gods, som i dag kommer ind og går ud i hele verden fra andre havne i Jylland og Hamburg. Senest har Port of Aalborg annonceret nationalt og internationalt efter en ny terminaloperatør, der i samarbejde med Port of Aalborg kan og vil udvikle terminalen til et regionalt multimodalt trafik-knudepunkt.  


- Vi har over de senere år investeret i og udvidet infrastrukturen omkring containerterminalen betragteligt - særligt vores togterminal og sporføringer på havnen, og vi har her set meget store vækstrater over specielt de seneste to år. Vi ser derfor en klar sammenhæng mellem vores togsystem med daglige anløb og det nye terminalkoncept, siger Lasse Frimand Jensen, der er bestyrelsesformand hos Port of Aalborg A/S. 


Et godt og langt samarbejde
En epoke med basishavn-konceptet kommer således til en afslutning, og begge parter erkender, at det altid er vanskeligt at vide, hvordan man takker af på den rigtige måde. 


- Vi har fået talt tingene igennem, og vi har indgået en operationel aftale, så samarbejdet kan afsluttes på en god og effektiv måde. Og ikke mindst, så begge parter kan komme videre i deres udvikling og kan se tilbage på et godt samarbejde i de næsten 50 år, siger Verner Hammeken og suppleres af Lasse Frimand Jensen. 


- Selvom basishavn-aftalen nu er ovre, er Royal Arctic Line og andre rederier, der betjener Nordatlanten, Grønland, Færøerne og Island, fortsat meget velkomne til at afhente og aflevere gods i Aalborg. Vi står klar med det nye terminal-setup 1. januar 2023 og vil gå i markedet med et meget konkurrencedygtigt koncept og en service, der matcher markedet, siger han.


Om Royal Arctic Line A/S:
  • Royal Arctic Line A/S er Grønlands rederi og forestår al søtransport af gods til og fra Grønland og mellem de grønlandske byer og bygder
  • Rederiet er en livsnerve for det grønlandske samfund og garanterer forsyninger til hele landet
  • Royal Arctic Line A/S blev stiftet i 1992 som en udløber af den Kongelige Grønlandske Handel fra 1776 og er i dag 100 procent ejet af Grønlands Selvstyre

Om Port of Aalborg A/S:
  • Port of Aalborg er en moderne indlandshavn med et 360 graders opland, intermodale logistikløsninger og fokus på realiseringen af Aalborg Kommunes erhvervs- og bæredygtighedsstrategi
  • Havnens fokus er stigende grad ændret fra vandsiden til landsiden og udviklingen af den omkringliggende erhvervspark, der er udnævnt som Aalborgs fremtidige vækstzone
  • Koncernen Port of Aalborg A/S omfatter 7 datterselskaber og 90 medarbejdere
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Samarbejde skal undersøge eftermontering af dual-fuel motorer
- Rapport viser tegn på ulige konkurrenceforhold i oversøisk containerfart
- EU-Kommissionen ønsker feedback om resultaterne af fritagelsen for konsortier inden for liniefart
- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst