Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britisk styrmand fik en dom på halvandet års fængsel efter skibskollision

Fredag 17. juni 2022 kl: 09:39
Af: Redaktionen

To danske søfolk mistede livet, da det danske skib »Karin Høj, hvor de var en del af besætningen, 13. december sidste årblev påsejlet af fragtskib »Scot Carrier« i Østersøen mellem Bornholm og den svenske by Ystad. Torsdag faldt dommen over den 30-årige britiske styrmand, der havde vagten om bord på »Scot Carrier«

Dommen, der blev afsagt i Københavns Byret, lød på halvandet års fængsel for blandt andet uagtsomt manddrab. Styrmanden blev også udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år samt frakendt retten til - indtil videre - at føre et skib i dansk farvand. Han modtog dommen.


Briten erklærede sig skyldig i tiltalen, som var rejst efter straffelovens paragraf 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. Derudover var han tiltalt efter straffelovens paragraf 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


- Det er en sag, der har haft nogle meget alvorlige konsekvenser. To familier har mistet et familiemedlem på grund af dømtes handlinger og opførsel. Straffens længde afspejler denne alvor, og jeg er tilfreds med, at retten fulgte min strafpåstand, siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.


Den 30-årige mand blev efter kollisionen anholdt af svensk politi. Ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blev han 17. december sidste år varetægtsfængslet in absentia. Han blev udleveret søndag 6. februar i år og har siddet varetægtsfængslet frem til torsdagens dom.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst