Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Britisk styrmand erkender sig skyldig efter skibskollision

Torsdag 16. juni 2022 kl: 10:27
Share  


Af: Redaktionen

To besætningsmedlemmer på det danske skib »Karin Høj« mistede livet i december sidste år, da deres skib kæntrede efter, det var blevet påsejlet af britiske fragtskib »Scot Carrier«. Under et restmøde torsdag i Københavns Byret erkendte den 30-årig britiske styrmand, der havde vagten om bord på det britiske skib, sig skyldig

I dag har en 30-årig britisk styrmand fra fragtskibet erkendt sig skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.


Forud for retssagen oplyste anklagemyndigheden, at den britiske styrmand var tiltalt efter straffelovens paragraf 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. 


Derudover var han tiltalt efter straffelovens paragraf 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


Den tiltalte styrmand erkendte, at han var påvirket af alkohol, at han talte i mobiltelefon, og at han ikke reagerede på eller registrerede radaroplysninger om Karin Højs position eller signaler fra skibets radiosystem. 


Det britiske skib kolliderede med Karin Høj i en zone, hvor man bør være ekstra opmærksom.


Styrmanden erkendte også, at han sejlede videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.


Ifølge Københavns Politi har redningsmandskab kun fundet den ene af de to søfolk, men at den anden savnede også betragtes som omkommet.


Den 30-årige styrmand blev efter kollisionen anholdt af svensk politi, og ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blev han fredag 17. december varetægtsfængslet in absentia. Han blev udleveret søndag 6. februar 2022 og har siden siddet varetægtsfængslet.Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Samarbejde skal undersøge eftermontering af dual-fuel motorer
- Rapport viser tegn på ulige konkurrenceforhold i oversøisk containerfart
- EU-Kommissionen ønsker feedback om resultaterne af fritagelsen for konsortier inden for liniefart
- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst