Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn får tank-anlæg med brint

Onsdag 15. juni 2022 kl: 09:20
Share  


Af: Redaktionen

Inden længe kan chauffører i biler med drivliner baseret på brint-teknologi tanke energi på havnen i Aarhus. I dag kører der flere brint-elektriske biler i Aarhus Kommune - nogle er kommunens, mens andre er taxier. Inden for de næste par år vil flere lastbilproducenter også have brint-elektriske lastbiler på programmet - og til levering

Den nye brint-tankstation bliver placeret på Østhavnsvej og er resultatet af en ny aftale mellem med Everfuel og Aarhus Havn.


Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. Derfor skal havnen understøtte bæredygtig mobilitet både til havs og til lands. Hos havnen mener man, at brint vil komme ti at spille en vigtig rolle som et af fremtidens brændstoffer. Ved at tilbyde en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt, kan havnen med brinttankstationen hjælpe med at skabe de nødvendige incitamenter for, at lastbiloperatørerne vil satse på brændselscellebiler.


Lige nu kører der et begrænset brintbiler på de danske veje. Men brint er et alternativ til el fra nettet og attraktiv for den tunge transport, som med brint som energibærer til et brint-elektrisk system frem for el fra nettet til et batteri-elektrisk system kan få en større rækkevidde og hurtigere optankning.


For en del år side etablerede energiselskabet OK et brinttankanlæg i Aarhus' vestlige del i forbindelse med det almindelige tankanlæg, som eksempelvis bliver benyttet af lastbiler, der levere gods til transportcenteret og andre virksomheder i området.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Første halvår viste fortsat fremgang for havnen i Aarhus
- Samarbejde skal undersøge eftermontering af dual-fuel motorer
- Rapport viser tegn på ulige konkurrenceforhold i oversøisk containerfart
- EU-Kommissionen ønsker feedback om resultaterne af fritagelsen for konsortier inden for liniefart
- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst