Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

To nye bekendtgørelser om kontrol af arbejdstid er trådt i kraft

Mandag 23. maj 2022 kl: 09:31
Share  


Af: Redaktionen

Bekendtgørelserne udmønter sammen med lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel, og lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren, reglerne om kontrol af arbejdstid. Bekendtgørelserne er en konsekvens af en del af EU's vejpakken fra juli 2020

Ændringerne indebærer en udvidelse af den eksisterende vej- og virksomhedskontrol på køre- og hviletidsområdet således, at der indføres krav om kontrol af en række bestemmelser i vejtransport-direktivet om arbejdstid.
 

Folketinget vedtog 18. maj den lov der udmønter ændringerne i den nationale lovgivning, ligesom de nærmere regler fastsættes i bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport, og bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransport aktiviteter.
 

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport

I bekendtgørelsen fastsættes der blandt andet bestemmelser om, at den administrative kontrol med virksomheders overholdelse af lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren og af bekendtgørelse om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransport-aktiviteter, udføres af Færdselsstyrelsen, samt at vejkontrollen udføres af politiet.
 
I forhold til vejkontrollen præciseres det i bekendtgørelsen, at der alene foretages kontrol med pauser, samt at vejkontrollen begrænses til de aspekter, der kan kontrolleres effektivt ved hjælp af takograf.  
 
Det præciseres endvidere, at der er tale om en risikobaseret kontrol, hvorved forstås, at det er ved de vej- og virksomhedskontroller, hvor der konstateres mange eller alvorlige overtrædelser af køre- og hviletidsforordningen eller takografforordningen, at der vil blive foretaget en arbejdstidskontrol.
 
Bekendtgørelsesudkastet fastsætter ligeledes kontrolperioden for kontrol med arbejdstiden, ligesom der indsættes regler om udlevering af oplysninger om arbejdstid efter anmodning til Færdselsstyrelsen i forbindelse med kontrollen.
 
Med henblik på udarbejdelsen af en risikoprofil for den kontrollerede virksomhed, fastsættes det i bekendtgørelsesudkastet, at Færdselsstyrelsen indføjer oplysninger om det relative antal og alvoren af de overtrædelser af lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren eller bekendtgørelse om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransport-aktiviteter, som den enkelte virksomhed har begået.


Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransport-aktiviteter

Med henblik på at fastsætte samme sanktionssystem for overtrædelse af reglerne om arbejdstid, som der gælder på køre- og hviletidsområdet, indsættes der nye strafbestemmelser og regler om strafudmåling i bekendtgørelsen.
 

Bekendtgørelserne trådte i kraft lørdag 21. maj 2022.


"Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransportaktiviteter" kan ses her:


"Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne i vejtransport" kan ses her:Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- Bybussen i Skanderborg kører på el fra på mandag
- Buspassager greb fat i rattet under kørsel
- Solcellepark ved Sønderborg skal levere el til togstationer
- Fossilfri byer kan koste bilejere og virksomheder dyrt
- Fredag 24. juni 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet standsede en lastbil på vej til eksamenskørsel
- Taxi-selskab melder klar til festival
- Færdselsstyrelsen arbejder på ny praksis med kopier af fællesskabstilladelser
- Letbanen i Odense kørte med godt 300.000 passagerer i opstartsuge
- Regionalrute lægges om på grund af trængsel
- DSB får ny økonomidirektør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst