Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn med færgeforbindelser er med til at bygge bro

Fredag 20. maj 2022 kl: 12:27
Af: Redaktionen

Havn med færgeforbindelser er med til at bygge bro
Elever fra Lundergaardskolen i Hjørring fik en tur ud over det sædvanlige på færgen mellem Hirtshals og Langesund. De besøgte eksempelvis kommandobroen.

Hirtshals Havn har sammen med færgerederiet Fjord Line og Lundergårdskolen i Hjørring over de seneste år kørt et projekt - Brobyg Nord - hvis formål er at bygge bro mellem skolen og livet udenfor. Mere konkret viser projektet elever i 8. og 9.-klasse, hvilke jobmuligheder der er til lands og til vands hos virksomhederne på Hirtshals Havn og hos rederiet Fjord Line

Det seneste forløb blev afsluttet med en endagstur til Langesund med Fjord Line-færgen »Stavangerfjord«. Ombord på færgen blev eleverne vist rundt og fik en introduktion til de mange forskellige jobfunktioner ombord - eksempelvis som elektriker, maskinmester, tjener, kok, hotelservice, skibsfører, brandmand/røgdykker og HR.


Derudover blev eleverne også introducerede til de forskellige veje til et job ombord samt mulighed for at uddanne sig undervejs, hvis man starter ombord som ufaglært. 


- Det har været en fantastisk dag ombord. Vi har haft eleverne med fra top af skibet til bund af skibet - fra broen til maskinrummet. Vi kan fornemme, at det har været en stor øjenåbner for dem, og det er tydeligt, at Fjord Line allerede nu har nogle nye medarbejdere på vej. Der har været en stor spørgelyst blandt eleverne, og modsat vores forventninger, så har drengene og pigerne været lige interesseret i livet ombord, siger Ditte Gerstrøm Sørensen, der er marketingchef hos Hirtshals Havn.


- Vi vidste, at vi havde ramt plet, da flere elever, som aldrig har overvejet livet til søs, pludselig viste interesse for at arbejde i flere af Fjord Lines forskellige jobfunktioner. Det er ingen hemmelig, at projektet, som mange andre ting, har været hårdt ramt af corona. Men afslutningen i dag viser, at vi alligevel er nået i mål. Vi glæder os nu til at køre en ny 8. klasse i gang efter sommerferien, siger hun videre.


Baggrunden for projektet har været et ønske fra Hirtshals Havn, Fjord Line og skolens side om at give eleverne en dannelsesrejse med et indblik i fremtidige jobmuligheder og arbejdsområder både lokalt og internationalt - set i et større perspektiv end blot Hjørring og folkeskolen, hvilket også er grunden til, at Norge er inddraget i projektet. 


Projektet har desuden skulle vise eleverne "Et godt arbejdsliv" med opgaver indenfor den maritime branche med fokus på innovation, lastning/losning, mad, service, sprog, lagerstyring, håndværk, ledelse, marketing, miljø og turisme med mere.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst