Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Norsk lavprisflyselskab fløj med underskud - og holdt igen på kontanterne

Mandag 16. maj 2022 kl: 12:04
Af: Redaktionen

Norske Norwegian har fremlagt resultaterne for første kvartal i år. Resultatet blev i årets sæsonmæssigt svageste kvartal påvirket af omikron-virussen og krigen i Ukraine, hvilket betød et driftsunderskud på 849 millioner norske kroner. Ved at tilpasse produktionen til udsvingene i markedet lykkedes det selskabet at begrænse tabene og opretholde en stærk kontantbeholdning på 7,5 milliarder norske kroner

I første kvartal 2022 havde Norwegian 2,2 millioner passagerer, hvilket var en stigning på 200.000 fra samme periode sidste år. Kapaciteten var på 3,9 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken var på 3 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden var på 76,9 procent i årets første kvartal mod 38,5 procent i samme periode i sidste år. 


Til trods for, at Norwegian har øget både antallet af ruter i perioden og videre ind i april, har selskabet opretholdt en høj belægningsgrad og styrket indtjeningen.


- Vi har tilpasset os udsvingene i markedet hurtigt og effektivt samtidig med, at vi har beskyttet selskabets likviditet igennem en udfordrende periode. Jeg er glad for at se, at de forretningsrejsende vender tilbage, og vi ved, at den gruppe især værdsætter vores omfattende rutenetværk og høje punktlighed, siger Geir Karlsen, der er koncernchef i Norwegian.


Punktligheden, der viser, hvor stor en andel af flyene, der afgår til planlagt tid, var i første kvartal på 88,1 procent mod 87,8 procent i kvartalet før.


I løbet af kvartalet annoncerede Norwegian en aftale om at lease ti nye og brændstofeffektive Boeing 737 MAX 8 fly med levering i foråret 2023. Norwegian er i proces med at lease yderligere fem 737 MAX 8 fly, hvilket vil bringe antallet af fly i flåden til 85 i sommeren 2023.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst