Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Norsk lavprisflyselskab fløj med underskud - og holdt igen på kontanterne

Mandag 16. maj 2022 kl: 12:04
Share  


Af: Redaktionen

Norske Norwegian har fremlagt resultaterne for første kvartal i år. Resultatet blev i årets sæsonmæssigt svageste kvartal påvirket af omikron-virussen og krigen i Ukraine, hvilket betød et driftsunderskud på 849 millioner norske kroner. Ved at tilpasse produktionen til udsvingene i markedet lykkedes det selskabet at begrænse tabene og opretholde en stærk kontantbeholdning på 7,5 milliarder norske kroner

I første kvartal 2022 havde Norwegian 2,2 millioner passagerer, hvilket var en stigning på 200.000 fra samme periode sidste år. Kapaciteten var på 3,9 milliarder sædekilometer, mens passagertrafikken var på 3 milliarder sædekilometer. Belægningsgraden var på 76,9 procent i årets første kvartal mod 38,5 procent i samme periode i sidste år. 


Til trods for, at Norwegian har øget både antallet af ruter i perioden og videre ind i april, har selskabet opretholdt en høj belægningsgrad og styrket indtjeningen.


- Vi har tilpasset os udsvingene i markedet hurtigt og effektivt samtidig med, at vi har beskyttet selskabets likviditet igennem en udfordrende periode. Jeg er glad for at se, at de forretningsrejsende vender tilbage, og vi ved, at den gruppe især værdsætter vores omfattende rutenetværk og høje punktlighed, siger Geir Karlsen, der er koncernchef i Norwegian.


Punktligheden, der viser, hvor stor en andel af flyene, der afgår til planlagt tid, var i første kvartal på 88,1 procent mod 87,8 procent i kvartalet før.


I løbet af kvartalet annoncerede Norwegian en aftale om at lease ti nye og brændstofeffektive Boeing 737 MAX 8 fly med levering i foråret 2023. Norwegian er i proces med at lease yderligere fem 737 MAX 8 fly, hvilket vil bringe antallet af fly i flåden til 85 i sommeren 2023.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland bliver officiel vært for stor luftfartskonference
- Lufthavn på Djursland ligger på 2021-niveau
- Flypassagerer vender tilbage
- Fly fra norsk lavprisselskab blev modtaget med vandkanoner
- Aftale om cargo-håndtering i lufthavn er faldet på plads
- Piloter flyver for nyt luftfragtselskab med overenskomst
- Det trækker op til flere strejker blandt flypersonale
- Nyt flyselskab fra Island har åbnet lavprisrute mellem København og New York
- Norsk flyselskab indgår ny overenskomst med pilot-organisation
- Håndbog sætter spot på sikre godstransporter
- SAS flyver mod en mere usikker fremtid
- Situationen er meget alvorlig for dansk erhvervsliv

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst